Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

17 kişinin öldüğü kazadan sonra üç bakan istifa etti

BULGARİSTAN
Bulgaristan'da 17 kişinin ölümüne neden olan Svoge yakınlarında meydana gelen trafik kazasının ardından İçişleri Bakanı Valentin Radev, Ulaştırma, Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Bakanı İvailo Moskovski ve Bölgesel Kalkınma ve Bayındırlık Bakanı Nikolay Nankov görevinden istifa ettiler. Başbakan Boyko Borisov’un üç bakanın istifa dilekçelerini kabul ettiği bildirildi. Başbakan Borisov'un kaza sonrası kendilerinden gerekli sorumluluğu almalarını istediği belirtildi. 
İçişleri Bakanı Radev ve Bölgesel Geliştirme ve Bayındırlık Bakanı Nankov, istifalarla ilgili Başbakanlık Basın Merkezi'nde ortak açıklamada bulundular. Ulaştırma, Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Bakanı Moskovski, sağlık sorunları nedeniyle basın toplantısına katılmadı.
Radev,”Bulgaristan’ın Avrupalı Geleceği İçin Vatandaşlar (GERB) partisi olarak bizler, böyle hareket ederek, siyasi sorumluluğu üstleniyoruz. Kişisel bir suçumuz yok, fakat belli ki bakanlıklarımız vatandaşları böyle bir trajediden koruyamadı” diye kaydetti. 
Neden şimdi istifa ettikleri sorusuna cevap olarak Radev, trajediden sonraki beş gün boyunca tüm bilgileri soruşturma makamlarına ilettiklerini belirtti.
Nankov, ”Biz yardımcı olduk, yardımcı oluyoruz ve şimdiden sonra da yardımcı olacağız ki soruşturma makamları mümkün olan en objektif şekilde soruşturmayı sonuçlandırsın ve suçu olan her bir kişinin alacağı cezai sorumluğu temelinde adalet olsun” dedi. 
Bakan, görevlerinden istifa etmelerinin bu üç bakanlığın başında bulunan politikacı olarak taşıdıkları ahlaki ve siyasi bir sorumluluk olduğunu da sözlerine ekledi.
Svoge yakınlarındaki yolun onarımında ne tür bir hatalar yapıldığına ilişkin soru üzerine Radev, İçişleri Bakanlığı’nın yolun kötü olduğuna dair toplam yedi ihbarda bulunduğunu söyledi. Bakan,”Görünüşe göre biz ve bizden öncekiler gereğini yapmamışız, kısa cevap budur” dedi.
Kaynak : Kırcaali Haber

YORUM BIRAKIN