Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

ALMANYA’DA YAŞAYAN TÜRKLER EN BÜYÜK YABANCI GRUP

ALMANYA
Almanya sanayisindeki iş gücünde yabancıların ağırlığı önem arz ediyor , bir çok ülkeden  yabancıların akın ettiği ülkeye en çok Türkler ilgi gösterirken Bulgaristan vatandaşlarının da ilgisi dikkat çekiyor.
 Wiesbaden Federal İstatistik Dairesi’nin yayınladığı son verilere göre, Almanya’da yabancı uyruklu göçmen sayısı 19,3 milyon ulaştığı ve kendi alanında rekor kırdığı belirtildi. 2016 yılına kıyasla ülkede yaşayan yabancıların oranı yüzde 4,4 artış kaydettiği vurgulandı.Federal İstatistik Dairesi, Almanya’da doğmamış veya ebeveylerinden her hangi birisinin Alman vatandaşı olmayanları göçmen olarak algıladıkları ifade edildi.
Deutsche Wele’nin haberine göre, söz konusu göçmen listesinde daha öncede olduğu gibi Türkiye vatandaşları ilk sırada yer aldı. Almaya’da yaşayan göçmenlerin 2,8 milyon kişinin Türkiye vatandaşı olduğu (yüzde 14) açıklandı. İkinci sırada Polonyalılar (2,1 milyon kişi), Ruslar (1,4 milyon kişi), Kazaklar (1,2 milyon kişi) ve Romanyalılar (0,9 milyon kişi) Bulgaristan vatandaşlarının-  310 bin kişi olduğu  açıklandı.
 

 

 

 

YORUM BIRAKIN