Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Bafra TSO ile ATTSO Arasında Kardeş Oda Protokolü Yapıldı

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Arnavutluk- Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası (ATTSO) arasında kardeş oda protokolü imzalandı.
Bafra TSO’dan yapılan açıklamaya göre, Bafra TSO Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar, Arnavutluk-Türkiye Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen imza töreninde, üyelerinin uluslararası piyasaları tanımaları, güncel üretim ve pazarlama çalışmalarına farklı bakış açısı kazanmaları ve ihracatı geliştirme konusunda her yıl yurt dışı fuar ve iş gezisi organizasyonları düzenlemeye çalıştıklarını söyledi.
Balkan coğrafyasına düzenlenen iş gezisi öncesi Arnavutluk-Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileriyle istişarelerde bulunduklarını belirten Başar, Arnavutluk ve Türkiye arasında ilişkilerin ticari anlamda ortak çalışmalarla daha da güçlendirilmesi adına kardeş oda protokolü imzalandığını anlattı.
Başar, Protokol kapsamında iki ülke arasında milli pazarların güncel durumu ve gelişme perspektifleri, işletmelerin, kurum ve şirketlerin ithalat gereksinimleri ve potansiyelleri, iş birliği ve ortak teşebbüse dayalı projelerin hazırlanması, odalar tarafından organize edilen veya odaların yer aldığı çeşitli aktivitelere ilişkin bilgilerin paylaşımı konusunda mutabık kalındığını kaydetti.
Arnavutluk-Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Fethi Kaya da Türkiye ile ticari ilişkileri güçlendirmek amacıyla çalışmalarına devam ettiklerini dile getirdi.
İmzalanan kardeş oda protokolüyle iş görüşmeleri, sempozyum ve ortak proje çalışmaları gibi birçok alanda birlikte çalışma fırsatı yakalayacaklarını aktaran Kaya, odalar arası diyaloğun artarak devam etmesi temennisinde bulundu.
Türkiye’nin Tiran Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük de Türkiye ve Arnavutluk arasında ortak geçmişe dayanan ekonomik ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesi açısından kardeş oda protokolünün olumlu katkılarının olacağını vurguladı.Daha sonra taraflar arasında kardeş oda protokolü imzalandı.
Kaynak : AA

YORUM BIRAKIN