Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Bahri Ömer Bursa'lı Gazetecileri Ağırladı

CEBEL / KIRCAALİ / BULGARİSTAN
Bulgaristan , Kırcaali İli Cebel (ŞEYH CUMA) İlçesi Belediye Başkanı Bahri Ömer Bursa'lı gazetecileri kabul ederek ağırladı.Bursa yerel medyaların doğa ve kültür gezisi altında düzenledikleri Cebel ilçesi ziyaretinde kendilerini Cebel Belediye Başkanı Bahri Ömer karşıladı ve her zaman olduğu gibi misafirperverliğini gösterdi. Planlı programlı hazırlanmış olan gezi çerçevesinde sanayi, ekonomi, gezi turizmi ve kültür turizmi açısından tanıtımı yapıldı. 
Programın ilk gününde Meydan gazetesinden Boybeyi Çelik, Şehir gazetesinden Canan Güleç, Olay'dan Enver Akasoy, Yeni Dönem'den Gül Kolaylı, A Gazete'den Mehmet Çetinkaya ve Sevinç Çelebi, Bursa Haber gazetesinden Caner Evyapan, misafirlerini karşılayan Belediye Başkanı Bahri Ömer Cebel ilçesinin tarih, kültür, sanayi, ekonomi eğitim ve doğası ile bilgi ve açıklama yaptıktan sonra Cebel şehir içi, iş yerleri, cami, kilise ziyaretleri de tanıtım amaçlı yapıldı. İlçenin yeşilliğine güzelliğine ve sakinliğine hayran kalan misafirler bu güzelliğin içinde kahvesini de böreğini de tatmadan edemediler ve bunun ardından doğa tarih ve kültürünü keşfetmeye koyuldular. Gölcük gölleri doğa ile bütünleşmesi muazzam manzarası ve mis gibi havası ile kendine misafirlerini hayran bıraktı. Onun ardından Ustra Kalesi, Ustra Asarı, Göçük Tepe, Yardere Şelalesi, Damdere Köprüsü gibi güzel ve görkemli tarihi yerleri ve doğal güzellikleri ziyaret ettikten sonra güzelliği yanı sıra o kadar da dinlendirici ve rahatlatıcı olduğunu paylaştılar. Cebel ilçesinin birçok daha ziyaret edemedikleri güzelliklerini tekrar gelip ziyaret etmek istediklerini belirttiler.
Cebel Belediye Başkanı Bahri Ömer ziyaretin ikinci gününde komşu ilçeleri de ziyaret etmelerini sağladı, doğa kültür ve tarihin önemini vurgulayarak. Kızılağaç ilinin Nalbantlar köyünde Yedikızlar Cami ziyaret edildi önemi ve anlamı anlatıldı ve sonrasında Bulgaristan Türkünün hayatında önemli bir yer alan ve Bulgaristan’da din, dil özgürlüğü ve demokrasisi için mücadele veren Nuri Turgut Adalının kabri ziyaret edildi ve ruhuna dualar bağışlandı. Türkiye’nin bayrağını defalarca göklere yükselten bir rekortmen, bir sportmen, bir efsane olan Naim Süleymanoğlu’nun doğup büyüdüğü topraklar ziyaret edilerek spora ilk adım attığı mekanlar ziyaret edilerek hatıralar paylaşıldı. Mestanlı’da bir kahve molasından sonra programda Kırcaali de vardı, bir zamanlar Türk okulu ve medrese olan şimdiki müze ziyaret edildi, devamında Ayşemolla çeşmesi, restore edilen Kırca Ali türbesi, Pazar sokak ve parkları ile programda Kırcaali de yerini aldı.
Programın üçüncü günü Cebel ilçesindeki güzellikleri geride bırakarak şehirden ayrılmadan Şeyh Cuma (Cebel)in kurucusu Şeyh Cuma’nın türbesini ziyaret ettikten sonra, dualar bağışladıktan sonra Beştaşlara da uğramadan geçmediler, devamında yolculuk esnasında Cebel ilçesinin doğal güzelliklerini seyrederek Ardino (Eğridere) ilçesinde Şeytan Köprüye de uğradılar. Cebel Belediyesine ve Cebel belediye başkanı Bahri Ömer’e ve programın gerçekleşmesinde katkıda bulunanlara bu program çerçevesinde kendilerine sundukları misafirperverliğinden dolayı ve bu güzel şirin Cebel ilçesinin güzelliklerini kendilerine tanıma fırsatı verdiği için bölgedeki doğa tarih ve kültüre verdiği önemi de dile getirerek, teşekkürlerini ileterek, tekrar ziyaret etmek dileği ile güzel anılarını da yanına alarak, Rodoplara hoşça kal dediler...
Kaynak : Kırcaali Haber

 

YORUM BIRAKIN