Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Balkanlı Kız Öğrenciler TİKA’yı ziyaret etti

Makedonya Toplumsal Gelişim Derneği (ZOR) Sırbistan, Kosova, Makedonya ve Batı Trakya’nın İskeçe bölgelerinden gelen lise ve üniversite öğrencilerinden oluşan bir heyet ile Tarihi ve Kültürel Mirasların yerinde ziyaret edilmesi ve Anayurtları ile buluşmaları için Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştirdi.
Farklı etnik topluluklardan oluşan lise ve üniversite öğrencilerinin eğitim, kültür ve sağlık alanlarındaki sorunları ile ilgilenen ve öğrenciler arasında uyum ve ortak yaşama bilincinin oluşmasına katkı sağlamak için program ve proje geliştirerek uygulama çalışmalarını yapan Makedonya Toplumsal Gelişim Derneği (ZOR) Sırbistan, Kosova, Makedonya ve Batı Trakya’nın İskeçe bölgelerinden gelen lise ve üniversite öğrencilerinden oluşan bir heyet ile Tarihi ve Kültürel Mirasların yerinde ziyaret edilmesi ve Anayurtları ile buluşmaları için Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştirdi.
Konya, Ankara ve İstanbul’da çeşitli ziyaretlerde bulunan Balkanlı kız öğrenciler, TİKA’nın Balkanlarda kendileri için gerçekleştirdikleri projeler çerçevesinde TİKA’ya teşekkür ziyaretinde bulundular ve TİKA faaliyetleri hakkında bilgi aldı.
TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Daire Başkanı Dr. Mahmut Çevik tarafından kabul edilen öğrenciler yeni projeler konusunda da TİKA ile istişarelerde bulundu.
ZOR Derneği Başkanı Hacer Sulooca, Derneklerinin Öğrencilerin eğitim, kültür ve sağlık alanları ile ilgilenerek bölgede ortak yaşama bilincinin yaygınlaştırılmasına katkı amacı ile kurulduğunu belirterek gerek kendilerinin ve gerekse öğrencilerinin Balkanlara yapılan TİKA yatırımları için Türkiye’ye teşekkür ziyaretinde bulunduklarını ve bu kapsamda TİKA ya teşekkür etmek istediklerini ifade etti.
“Terlemeyen ile Gömleğinde Teri Hiç Kurumayan Bir Olur Mu?”
TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Daire Başkanı Dr. Mahmut Çevik, öğrenciler ile yapmış olduğu görüşmede, 600 yıllık medeniyetimizin yaşatıldığı topraklarda aynı bilinç ve dayanışmanın oluşması için çalışarak zor şartlarda yaşayan kardeşlerimizin zoru aşmalarına gayret göstermelerinden dolayı öğrencilere ve onlara bu anlamda destek veren ZOR Derneğine teşekkür etti.
Farklı kimlik ve dinlerin beşiği Balkanlara hizmet etmekten mutlu ve gururlu olduklarını ifade eden ÇEVİK, Güçlü Türkiye Güçlü Balkanlar demektir, el ele vereceğiz zorlukları aşacağız, Türkiye’yi seveceğiz. Türkiye’ye olan sevginin artarak devam etmesi için , ortak geleceğimizin inşaası için gayret sarf edenler , mücadele verenler ile birlikte geleceğe yürüyeceğiz ; Bu uğurda çalışmayan, terlemeyen ile değil ; Gömleğinde teri hiç kurumayacak kadar çalışan azimli vefakar olan dostlarımız ile yürüyeceğiz, terlemeyen ile gömleğinde teri hiç kurumayan bir olur mu? Sizlerden umutluyum bize o enerjiyi verdiniz, ifadeleriniz ile duruşunuz ile zor günlerimizde ülkemizin yanında var olduğunuzu ifade ettiniz” diyen Çevik, Türk Dilinin yaygınlaştırılması, bir birimizle Türkçe konuşarak anlaşabilmemiz için uyguladığınız projeler ve Türkiye’nin Balkanlar ile münasebetinin kuvvetlendirilmesine katkı sağlayan bu ve benzeri projelerinden memnun olduğunu ve gurur duyduğunu ifade etti.
Balkanların Barış Kuşağı Gençler Olacaktır
TİKA projelerinde gençlere önem verdiklerinin altını çizen ÇEVİK, ortak geleceğimiz için, birbirimize uzatılan ellerimizin güçlü olması için, ülkenizde ve bölgede zorlukları aşmak için Balkanların yiğit gençlerinden barış kuşağı oluşması için birlikte çalışalım sizin için hangi proje iyi ise birlikte karar verip birlikte uygulayalım dedi.
Konya ve İstanbul’da da çeşitli ziyaretlerde bulunan ZOR Derneği ve Öğrenciler, Ankara’da daha sonra Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile Anıtkabir’e ziyaret gerçekleştirerek ülkelerine döndüler.
                                                                                                                                         Kaynak: yenibalkan.com

YORUM BIRAKIN