Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Batı Trakya’da Azınlık Okullarına Kadrolu Öretmen Atanması Talep Edildi

İskeçe milletvekili Hüseyin Zeybek, 21 Ocak 2020 Salı günü Eğitim Bakanlığının sunduğu yeni yasa tasarısı ile ilgili Meclis Genel Kurulunda söz alarak görüşlerini ifade etti. Zeybek konuşmasında eğitimle ilgili dile getirdiği düşüncelerinin yanısıra, Batı Trakya’daki azınlık okullarına 11 yıldan beri kadrolu öğretmen atanmadığının altını çizerek bunun bir ihtiyaç olarak zorunlu hale geldiğini dile getirdi.

Milletvekili Zeybek konuşmasında öncelikle; Anayasanın 16. maddesi gereğince yüksek eğitimin yalnızca devlet tarafından verileceğini ve özel üniversite olanağının yüksek eğitimde yer almayacağının altını çizdi. Zeybek devamında getirilen yeni düzenlemeyle özel kolejlerin lisans diplomalarının tanınacağını ve böylece anayasanın 16. maddesinin ihlal edilerek devlet üniversiteleri ile kolejlerin aynı statüye konacağını, bunun da eğitimin özelleştirilmesinin yolunu açtığını belirtti.

Milletvekili Zeybek söz konusu maddenin, eğitimde fırsat ve imkan eşitliğini ortadan kaldırması nedeniyle  geri çekilmesini talep ettiklerini ifade etti

Milletvekili Hüseyin Zeybek’in konuşmasında değindiği bir başka önemli konu da öğretmen atamaları oldu.

Zeybek konu ile ilgili olarak özetle, “Siriza Hükümetinin çıkarmış olduğu 4589/2019 numaralı yasa ile öğretmen atamalarının yolu açılmıştır. Ancak bu yeni yasaya göre hangi dalda ve ne kadar eğitimci atanacağı belirtilmemektedir. Bunun yanında 11 yıldan beri azınlık eğitimini yedek öğretmenlerle sürdüren okullarımıza kadrolu öğretmenlerin atanması zaruri bir ihtiyaçtır ve bu durumdaki atama bekleyen eğitimci sayısı yaklaşık olarak 50’ye yakındır. Azınlık eğitiminin Türkçe müfredatında yer alan ΠΕ 73 yedek öğretmenlerine kadro verilmesini talep ediyoruz, bu sizin azınlık eğitimine ve azınlığa karşı yaklaşımınızı ve bakış açınızı ortaya koyacaktır.” ifadelerine yer verdi.

milletgazetesi.gr

YORUM BIRAKIN