Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Bulgaristan Başbakanı Borisov, yeni İstanbul Havalimanı’nın açılışına katıldı

Bulgaristan Başbakanı  Boyko Borisov , İstanbul Havalimanı’nın resmi açılış törenine katıldı. 
Törenden önce kendisini karşılayan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinde, ”Komşu, dost ve müttefik Türkiye'nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda gerçekleşen yeni İstanbul havalimanının açılışına katılmaktan onur ve mutluluk duyuyorum" diye ifade etti. 
Başbakan Borisov, ”Yeni İstanbul havalimanının, ulaşım altyapısının geliştirilmesine, insanlarla olan ilişkilere, ticaret ve ekonomik ilişkilerin gelişimine büyük bir katkı sağladığına inanıyorum. Bulgaristan'ın AB Konseyi Başkanlığı sırasındaki Bulgaristan’ın dış politikasının öncelikleri arasında yer alan AB ile bölgenin altyapı bağlantısının gerçekleştirilmesinde önemli bir adımdır” diye vurguladı.
Bulgaristan Başbakanı, Türkiye'nin Bulgaristan'ın yakın komşusu olmasından başka göç, terörle mücadele, enerji, tarım ve hayvancılık, ticaret gibi alanlarda önemli bir ortak olmaya devam ettiğine kanaat getirdi. 
Başbakan Borisov, ”Yeni havalimanının hizmete açılmasının hem geçmiş ortak başarılarımızı hem de gelecekteki işbirliğimizi, karşılıklı güven, hoşgörü ve barışı simgelediğine inanıyorum” diye belirtti.

 

 

     

YORUM BIRAKIN