Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Bulgaristan Başbakanı Bosna Hersek'i Ziyaret Ediyor

Başbakan Boyko Borisov’un Bosna Hersek ziyareti devam ediyor. Borisov, Bosna Hersek Başbakanı Dennis Zvizdic tarafından resmi törenle karşılandı. İkisi gerçekleştirdiği görüşmede iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğini ve Bosna Hersek’in Avrupa Birliği’ne (AB) entegrasyonunu ele aldılar. Görüşmeden sonra Bulgaristan ve Bosna Hersek arasındaki uluslararası karayolu yolcu ve yük taşımacılığına ilişkin anlaşmada değişiklik yapılmasına ilişkin sözleşme imzalandı. Belgeyi Bulgaristan Ulaştırma, Bilişim Teknolojileri ve Haberleşme Bakanı İvaylo Moskovski ve Bosna Hersek Ulaştırma ve İletişim Bakanı İsmir Yusko imzaladılar. Bu sözleşmeyle yol güzergahlarında uygulanan yük taşıyan Bulgar kamyonlarına yönelik kısıtlamalar azaltılacak. 
Bosna Hersek Başbakanı Dennis Zvizdic, gazetecilere verdiği brifingde Bulgaristan heyetinin Bosna Hersek Federasyonu’na yaptığı ziyaretin büyük önem arz ettiğini belirtti. Bulgaristan’ın Bosna Hersek’in bağımsızlığını tanıyan ilk ülkelerden olmasından dolayı tekrar teşekkür eden Zvizdic, Bulgaristan’ın AB Konseyi Dönem Başkanlığı döneminde Bosna Hersek’in uzun zamandır beklediği AB’ye aday ülke statüsü verilmesi ümidini ifade etti. 
“Başbakan Borisov’un ve Bulgaristan hükümetinin bu süreçte bizi destekleyeceğinden eminim” diyen Dennis Zvizdic, Bulgaristan’ın AB Konseyi Dönem Başkanlığı döneminde AB’nin genişletilmesine odaklanılacağından dolayı Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev’e özel teşekkürlerini iletti. 
Başbakan Borisov, Batı Balkan ülkelerinin kaderinin Bulgaristan’a bağlı olduğundan dolayı bu ülkelerin arkaya değil, ileriye bakmaları gerektiğini anımsattı. 
Balkanlarda tüm ülkelerin hazır olduklarını, akıllı ve makul hareket ettiklerini göstermeleri gerektiğini kaydeden Borisov, “Ev ödevimizi yapalım” dedi.

YORUM BIRAKIN