Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Bulgaristan'da 2019’da E-TOLL otoyol ücreti sistemi ve elektronik vinyet uygulaması başlayacak

BULGARİSTAN
Bulgaristan Meclis Genel Kurulunda kabul edilen yasa önerileri ile  Karayolları Trafik Kanunu’nda  yapılan değişikliklerle yol ücretlere  ilişkin E-TOLL sistemi 16 Ağustos 2019 tarihinde uygulanmaya başlanacak.
Ücretlerin belirlenmesi  Maliye Bakanı , Bölgesel Kalkınma ve Bayındırlık Bakanı'nın teklifi üzerine şekillenecek.
Kamyonlar, otobüsler ve azami yüklü ağırlığı 3,5 tondan fazla olan araçların ödeyeceği ücretin miktarı, gittikleri mesafeye göre belirlenecek.Bu miktar, küresel bir navigasyon uydu sistemi kullanarak mesafe ve konum verilerini kaydeden araca yerleştirilen bir araç ile hesaplanacaktır.
Böyle bir cihazı olmayan araçlar için yasa bir yol kartının kullanılmasını öngörüyor. Yolun durumuna bağlı olarak aynı mesafe için farklı bir miktar ödenecektir.
Otomobiller için elektronik vinyet uygulaması, 1 Ocak'ta yürürlüğe girecek ve bir ay içinde geçerli olan yıllık basılı vinyet pulları dijital olanlarla değiştirilebilecek.
Karayolları Trafik Kanunu’ndaki değişikliklerden biri Cuma günü saat 24.00 ile Pazar günü saat 23.59 arasında geçerli olacak hafta sonu vinyeti uygulanmasına başlanmasıdır. 
Ayrıca 1 Ocak 2019 tarihi itibariyle otomobiller için elektronik vinyet uygulanmasına başlanacak. Bu vinyetlerin geçerlilik süresi 1 yıl, üç ay, ay, hafta ve hafta sonu olacak. 
Yeni vinyet pullarının fiyatları, Bakanlar Kurulu tarafından belirlenecek. 
                                                                                                           Kaynak : Kırcaali Haber

YORUM BIRAKIN