Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Bulgaristan'da dövülen Metin’in saldırganlarına hapis cezası

BULGARİSTAN
Sofya Şehir Mahkemesi basın merkezinden yapılan açıklamada bugün alınan kararla mahkemenin 2013 yılının sonunda Sofya Pirotska Caddesi'nde Georgi Dimitrov’un (Metin) dövülmesi olayı ile ilgili haklarında suç duyurusunda bulunulan Johnny Mladenov, Momçil Milçov ve İvo Tilkov’u, Metin’in kafasına el ve ayak ile birden fazla yumrukla vurarak, kasten öldürmeye teşebbüs ettikleri ve kontrolü dışındaki nedenlerden ötürü fillerinin yarım kaldığı iddialarını haklı bulduğu açıklandı. 
9 Kasım 2013 tarihinde Mladenov, Momçil Milçov ve İvo Tilkov’un Bulgaristan vatandaşı olan Türk genci Metin’e karşı holigan dürtüleriyle cinayet teşebbüsünde bulundukları olay söz konusudur. Mahkeme Mladenov’u 16 yıl, Milçov’u 15 yıl ve hakkında uluslararası arama kararı çıkarılan İvo Tilkov’u 18 yıl hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca üçü verdikleri manevi zararlar için 200 000 leva tazminat ve mahkeme masraflarını ödemek zorundadırlar.
Karar nihai değildir ve temyiz ve protestoya tabidir.
Mahkeme verilen cezaların türünü ve kapsamını ve davadaki delillere göre saklanma tehlikesini değerlendirdikten sonra Mladenov ve Milçov'un tutuklanmasına karar verdi. Bu yüzden iki sanık hemen mahkeme salonunda gözaltına alındı. Tutuklama kararına 7 günlük süre içinde Sofya Temyiz Mahkemesine itiraz edilebilir. 
Metin ile ilgili olay, yabancı düşmanlığı için bir suç örneği olarak dünya insan hakları örgütlerinin raporlarına girdi.
Olayı araştıran yetkililerin verdiği bilgiye göre, Tilkov, Mladenov ve Milçov, Sofya Pirotska Caddesi'nde rastladıkları Metin’i sığınmacı zannederek, metal coplarla ve tekmelerle ölesiye dövülmüş. Metin, haftalarca komada kalmıştı.
Kaynak : Kırcaali Haber
 

YORUM BIRAKIN