Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Bulgaristan’dan 600'den fazla öğrenci, üniversite eğitimi için İngiltere’ye gidecek

BULGARİSTAN
Dünya Eğitim projesinin ekibi tarafından verilen bilgiye göre bu sonbahardan itibaren İngiltere'deki üniversitelerde eğitime başlayacak olan Bulgaristan’dan 600'den fazla öğrenci, kayıt, kredilendirme ve konaklama için talimatlar ve belgeler almak üzere ülkeden ayrılmadan önce bugün yapılacak final toplantıda bir araya gelecek. 
2018/2019 eğitim öğretim yılında kabul edilen öğrenciler, Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma kararının resmi olarak yürürlüğe girmesinden önce Bulgaristan’ın İngiltere'ye gönderdiği son öğrencilerdir. Bu üniversite adayları, Brexit’e rağmen İngiliz hükümetinden AB vatandaşları olarak eğitimleri için tam öğrenim kredisi alma hakkını kazanan adaylardır. Eğitim danışmanları, bu durumun eğitimini finanse etmek için devletten kredi desteği alacak olan Birleşik Krallık'a gidenlerin yüzde 90'ından fazlasının eğitimini mümkün kıldığını açıkladı.
Toplantıda her bir öğrenciye üniversitelere kayıt formları, acil durum telefonu, karşılama ve konaklama talimatları verilecek. Öğrenim kredisi başvurusu yapanlar ayrıca bankaların vereceği kredi miktarını öğrenebilecekler. Profesyonel danışmanlar, öğrencilerin ve velilerinin İngiltere'de kalışları ve eğitimleriyle ilgili sorularını cevaplayacaklardır.
Toplantı, İngiltere'de eğitim görecek Bulgaristanlı öğrencilerin yüzde 50'sinden fazlasının yolculuk yapacağı Dünya Eğitim projesi kapsamında düzenleniyor. Proje, yılda 1200 ve 1500 arasında Bulgaristanlı öğrencinin eğitim gördüğü 100'den fazla üniversite ile ortaklaşa yürütülüyor.
                                                                                                                  Kaynak : Kırcaali Haber

YORUM BIRAKIN