Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Bulgaristan salgına rağmen kayak turizmini durdurmadı

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, sosyal medya üzerinden canlı yayınladığı Bansko kayak beldesi ziyareti sırasında, “Hükümetin çalışmalarını yürütebilmesi için pandemiyi çok dikkatli bir şekilde yönetiyoruz” diye açıkladı.

Başbakan, “Bansko’da bulunan kış tatil mekanları, şubat ayında kapanıktı, şimdi ocak ayında ise açık. Şu anda mekanların açık olduğu birkaç tatil beldesinden biri ve insanlar temiz havanın, dağların tadını çıkarabilir ve kaplıcaları kullanabilir. Yerel yetkililere Sağlık Bakanının emriyle bu kadar hafif kısıtlamalar getirilmesine ve insanların pandemiyi atlatmasına izin verdikleri için teşekkür ederim” dedi.

Borisov, “Avusturya, Almanya, Fransa’daki kayak merkezlerine bir bakın ve Bansko ile karşılaştırın” diye vurguladı.

Kendisine eşlik eden Sağlık Bakanı Kostadin Angelov ve Bansko Belediye Başkanı İvan Kadev’e dönerek antijen testlerinin oldukça işe yaradığını kaydeden Başbakan, “Salgına rağmen Bansko’da kayak turizmini ve snowboardcuları durdurmadık” dedi. Başbakanın Bansko ziyareti sırasında kasabaya iş dünyasına ve tatil köyünün misafirlerine yardımcı olacak 2 000 adet antijen test kitinin geldiği açıklandı.

Sağlık Bakanı, “Bakanlar Kurulu kararıyla tüm ülkeye antijen testleri sağlamak üzere 15 milyon leva tahsis edildi. Onlar, ihtiyaç duyulan her yere bölge sağlık müfettişlikleri aracılığıyla teslim ediliyor” diye belirtti.

Borisov, “Son iki yılda çeşitli programlar kapsamında ile ve bölgeye yaklaşık 20 milyon leva girdi. Bansko’daki insanlar bunu hak ediyor. Çok iyi çalışan bir belediye başkanları var” diye belirtti.

Tüm bunların pandemi koşullarında yapıldığını vurgulayan Başbakan, “Bunu yapıyoruz, çünkü işletmelerin faaliyetine devam etmesi için pandemiyi çok dikkatli bir şekilde yönetiyoruz. Bansko’da bile turizmi durdurmadık” dedi.

Aşıların yardımıyla dünyada durumun yavaş yavaş normale döneceğini umduğunu ifade eden Borisov, “Moderna Şirketinin aşısı da onaylandı. Eminim ki Bakanımız ve sağlık otoriteleri aşılama kampanyasını örnek olacak şekilde çok iyi organize edecekler. Doktorlara, hemşirelere bu konuda güveniyorum. Bence iyi performans göstereceğiz” diye kaydetti.

Kayank: Kırcaali Haber

YORUM BIRAKIN