Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Bulgaristan Savunma Bakanı Zakov: Bulgaristan’a ek NATO güçleri geliyor

Savunma Bakanı Dragomir Zakov, Brüksel’de NATO ülkelerinden mevkidaşlarıyla birlikte katıldığı iki günlük bir toplantı sonrasında Bulgar gazetecilere verdiği demeçte, bu yaz Bulgaristan’daki uluslararası tabur muharebe grubuna ilave müttefik ülkelerden askerlerin katılmasının beklendiğini söyledi.

Bakanın ifadesine göre, ABD’li ve İngiliz askerlerine Yunanistan ve bölgedeki diğer ülkelerden askeri güçlerin katılması beklenebilir. Bakan, bir soruya yanıt olarak, çok uluslu tabur muharebe grubunda yer alan asker sayısının büyük olasılıkla 1000’in üzerinde olacağını açıkladı.

Zakov, “Önemli olan Silahlı Kuvvetleri güçlerimizin müttefikleri ile birlikte çalışacak, yeni modern yeteneklerle çalışacak, onların nasıl çalıştığını görecek olması ve bu bizim için önemli, çünkü modernizasyon projeleri geliyor” dedi.

Bakan, “Bulgaristan birkaç aydır kendi topraklarında bir muharebe grubu oluşturuyor.Çerçeve devlet rolünü üstlenmek için İtalya ile bir anlaşmamız var” diye belirtti.

Zakov, katıldığı toplantının Madrid’deki zirve öncesi bakanlar düzeyindeki son toplantı olduğunu kaydetti. Caydırıcılık ve savunma ile ilgili de dahil olmak üzere birçok önemli kararın alınacağı için Madrid toplantısının NATO tarihinde önemli bir olay olması bekleniyor.

 

Kaynak: Kırcaali Haber

YORUM BIRAKIN