Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

BULTİŞAD 5. Olağan Genel Kurul Toplantısı Sofya’da Gerçekleşti

BULGARİSTAN
Bulgar-Türk Ticaret ve Sanayi Odası (BULTİŞAD) 16 Mart 2019 günü 5. Olağan Genel Kurul toplantısını başkent Sofya-Ramada Oteli’nde gerçekleştirdi. 
Toplantıda; resmi misafirler arasında T.C. Sofya Büyükelçisi Dr. Hasan Ulusoy ve T.C. Sofya Büyükelçiliği Ticaret Başmüşaviri Okan Pakbeşe de yer aldı. Toplantı, iş adamı Edis Emre’nin açılış konuşması ile başladı. 
Emre, selamlama konuşması sonrasında BULTİŞAD Müdürü Ventsislav Venkov’u Divan Başkanı olarak teklif etti. Teklif oy birliği ile kabul edildi. Gündemin 1.maddesi kapsamında BULTİŞAD faaliyet raporunu sunan Venkov, mali raporu ve Odanın 2019 faaliyet programını sundu. 
Toplantıda yaptığı konuşmasında Büyükelçi Dr. Hasan Ulusoy, 5 yıllık süre içerisinde BULTİŞAD tarafından organize edilen iş forumlarının rekor sayıda olduğunu belirtti ve faaliyetleri ile ilgili olarak birkaç önemli öneride bulundu. Büyükelçi, BULTİŞAD’ın etkili ve verimli çalışmalarının önümüzdeki dönemde de devam edeceğinden emin olduğunu ifade etti. 
Yeni dönem Yönetim Kurulunun ilk toplantısında Yönetim Kurulu Başkanlığına Edis Emre, Başkan Yardımcılığına Serhan Sert ve Ömer Eren seçildiler. 
BULTİŞAD Yönetim Kurulu Başkanı Edis EMRE Kimdir?
2014’ten bu yana BULTİŞAD’a üye olan Edis EMRE; Bulgaristan’ın Dobrich şehrinde yer alan 25 yıllık VES/Emrelini Ayakkabı Fabrikaları’nın sahibidir. Bölgedeki ilk ve tek çift enjeksiyonlu iş, outdoor, güvenlik ve konfor tipi ayakkabı ve botlarını üreten iş adamı; aynı zamanda Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) Balkanlar Komitesi Başkan Yardımcısı ve DTİK Bulgaristan Başkanı’dır. Emre, evli ve 2 çocuk babasıdır. 
                                                                                              Kaynak: Kırcaali Haber

YORUM BIRAKIN