Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Bursa'da "AT ETİ" Operasyonu

BURSA
Bursa'da atları kesip etlerini piyasaya sürmeye çalıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan 3 şüpheliden 2'si tutuklandı. Operasyonda 306 kilogram at etine de imha edilmek üzere el konuldu.Bursa'da düzenlenen operasyonda, poşetlenmiş halde 306 kilogram at eti ele geçirildi.Doğancı Jandarma Komutanlığı ekipleri Osmangazi ilçesine bağlı Büyükdeliler Mahallesi Çalca mevkisinde kapıları açık, terk edilmiş bir otomobil olduğunu fark etti. 
Ekipler, otomobilin yanında kesilmiş 2 ata ait sakatat, 15 poşette 306 kilogram at eti, 2 bıçak, bir balta, 2 cep telefonu, bir madenci feneri ve poşetler buldu. 
Otomobilde S.Ç. ismine kayıtlı nüfus cüzdanı ile sürücü belgesi de ele geçiren jandarma ekipleri, söz konusu şüpheliyi gözaltına aldı. 
Çevredeki güvenlik kameraların kayıtlarını inceleyen jandarma, şüpheliler M.B. ve V.T'nin bir kamyonetin arkasına yükledikleri 2 atı bölgeye getirdiklerini, S.Ç'nin de gözcülük yaptığını tespit etti. Bunun üzerine M.B. ile V.T. de gözaltına alındı.
Etlerden alınan numuneler incelenmek üzere Osmangazi İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne teslim edilirken, piyasaya sürülmek istenen at etleri imha edilmesi için Osmangazi Zabıta Müdürlüğüne gönderildi.
Jandarmadaki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden S.Ç. ve M.B. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, V.T. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

                                                                            Kaynak : AA

YORUM BIRAKIN