Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

BURSA'DA TARİHİ BULUŞMA

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Japonya Kyoto Belediye Başkan Yardımcısı Satoshi Uemura, Dünya Tarihi Kentler Birliği Genel Sekreteri Shigenori Shibata ve ÇEKÜL Vakfı ve Türkiye Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen ile bir araya geldi.
Dünya Tarihi Kentler Birliği’nin 16. konferansı, 2018 yılında ‘Küreselleşmenin Kültürler ve Yaşam Üzerindeki Etkileri’ teması ile Bursa’da gerçekleştirilecek.
 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Dünya Tarihi Kentler Birliği’nin temsilcileri Japonya Kyoto Belediye Başkan Yardımcısı Satoshi Uemura ve Dünya Tarihi Kentler Birliği Genel Sekreteri Shigenori Shibata ile ÇEKÜL Vakfı ve Türkiye Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen ile bir araya geldi.Dünya Tarihi Kentler Birliği’nin 16. konferansı, Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, 2018 yılında, Bursa’da gerçekleştirilecek. ‘Küreselleşmenin Kültürler ve Yaşam Üzerindeki Etkileri’ teması ile düzenlenecek olan konferansa yönelik yönetim kurulu toplantısını Bursa’da gerçekleştiren Dünya Tarihi Kentler Birliği temsilcileri Japonya Kyoto Belediye Başkan Yardımcısı Satoshi Uemura ve Dünya Tarihi Kentler Birliği Genel Sekreteri Shigenori Shibata, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi ziyaret etti. Başkan Altepe ile Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binası’nda görüşen Kyoto Belediye Başkan Yardımcısı Uemura ve Genel Sekreter Shibata, ziyarette, ÇEKÜL Vakfı ve Türkiye Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen ile de tanışma fırsatı buldu. Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı Ahmet Erdönmez ile Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Dairesi Başkanı Aziz Elbas da ziyarete katıldı.Tarihi Kentler Birliği faaliyetlerinin değerlendirildiği görüşmede Dünya Tarihi Kentler Birliği’nin kurucu kentlerinden Kyoto’nun Belediye Başkan Yardımcısı Satoshi Uemura ve Dünya Tarihi Kentler Birliği Genel Sekreteri Shigenori Shibata, Bursa’yı çok sevdiklerini söyledi. Bursa’da gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısının ardından kentin tarihi ve kültürel mekanlarını da gezen konuklar, şehri çok beğendiklerini ifade etti. Konuklarına kenti tanıtan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmanlı’nın başkenti Bursa’nın hem tarihi, hem kültürel ve hem de doğal güzelliklerinin var olduğunu ifade ederek, her geçen gün şehrin değerinin arttığını da sözlerine ekledi. Başkan Altepe, Bursa’nın misafirperver bir kent olduğuna da değinerek, 2018 yılında yapılacak ‘Dünya Tarihi Kentler Birliği’nin 16. konferansının çok iyi geçeceğine inandığını belirtti. Başkan Altepe, ziyaretin sonunda, konuklarına Bursa’ya özgü hediyeler verdi.

YORUM BIRAKIN