Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Bursa'nın En Büyükleri

BURSA
Bursa’nın 250 Büyük Firma Araştırması sonuçlandı. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası BTSO tarafından yapılan açıklamaya göre Bursa ekonomisine yön veren kuruluşlar hakkında yapılan araştırmanın 21. sonuçlandı. Ciro sonuçlarına göre  Bursa İl   ve İlçelerdeki firmaların  ankete katılarak  ilk 250’ye girenlerle ilgili veriler değerlendirmeye alınmıştır. Bu 250 firmadan, 224’ü Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’na, 26’sı Bursa’nın ilçelerindeki ticaret ve sanayi odalarına kayıtlı olup 250 firmanın; •İç ve dış satış (ciro) tutarları toplamının 116 milyar 659 milyon 786 bin 722 Türk Lirası.
LİDER TOFAŞ
Türkiye ekonomisinin lokomotif kenti Bursa'da ciro büyüklüğüne göre araştırmanın zirvesinde 18,3 milyar lira ile Tofaş yer aldı. Tofaş'ı 15,6 milyar lira ile Oyak Renault, 5,3 milyar lira ile Bosch izledi. Söz konusu 3 firmayı ise sırasıyla Borçelik, Limak, Sütaş, Bursa Eczacılar Kooperatifi, Özdilek AVM, Türk Prysmian ve Pro Yem takip etti. 

Araştırma sonuçları "www.ilk250.org.tr" adresinden de yayımlanırken, listede yer alan firmaların 66'sı otomotiv ana ve yan sanayi firmalarından, 52'si ise tekstil ve hazır giyim sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlerden oluştu. Metal, makine ve teçhizat ile gıda, tarım ve hayvancılık sektörlerinden de listede 29'ar firma yer aldı. Bursa'da 250 büyük firma arasına 2017 yılında bir önceki yıla göre 41 yeni firma girdi. Listede bulunan yabancı sermayeli firma sayısı da 42 oldu.
BGP HABER

YORUM BIRAKIN