Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

BURSA'NIN KURTULUŞU KUTLANDI

Bursa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü, törenlerle kutlandı. İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, Bursa Valisi İzzettin Küçük ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin katılımıyla Tophane’deki Saltanat Kapıdan start alan törenler, Bursa Kent Müzesi önünde kurulan platformda devam etti. Kendilerine 95 yıl önce yaşanabilir bir Bursa bırakan şehit ve gazileri, bir kez daha rahmet ve minnetle andıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, aziz bir emanet olan Bursa’yı her yönüyle yaşanabilir şekilde geleceğe taşımanın çabası içerisinde olduklarını söyledi.
Valilik ve Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Bursa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yılı kutlama programı, her yıl olduğu gibi bu yıl da renkli görüntülerle başladı. İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu ve protokol üyeleri, Tophane Saltanat Kapı önünden başlayan kortej yürüyüşüyle kutlamalara start verdi. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bursa Şubesi üyeleri, kılıç kalkan ekibi ve mehter takımıyla birlikte marşlar eşliğinde Tophane yamaçlarından Atatürk Caddesi’ne inen protokol üyeleri, Atatürk Anıtı’na çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu. Kutlamalar daha sonra Heykel Kent Müzesi önünde kurulan platformda devam etti.
Kent Müzesi önündeki törenlerde bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe,kendilerine 95 yıl önce yaşanılabilir şehir bırakan şehit ve gazileri rahmet ve minnetle andıklarını söyledi. Konuşmasında anmaların anlamalara açılan bir kapı olduğunu vurgulayan Başkan Altepe, tarihteki önemli zaman dilimlerinin geleceği inşa çalışmaları anlamında bir yol gösterici niteliğinde olduğunu ifade etti. Tarihi bilmeyen ve ona sahip çıkmayan milletlerin geleceğinin olmayacağının altını çizen Başkan Altepe, bu tip özel günlerin en önemli kazanımının genç nesillerinin bu toprakların nasıl vatan olduğunu öğrenmesi olduğunu kaydetti. Bursa’nın kurtuluşu gibi özel günlerin milli birlik ve beraberliği sağlayan, güçlendiren özel bir maya olduğunu ifade eden Başkan Altepe, “Değil mi ki en son yaşadığımız darbe kalkışmasına milletçe 100 yıl öncesinin ruhuyla karşılık verdik. Bu ruhu kaybetmediğimiz sürece, karşımıza çıkabilecek her engeli aşarız. Evet, geleceğimizi tarihi doğru okuyarak kuracağız. Bizler bu gerçekten hareketle, ecdadımızın emaneti olan bu şehri tüm değerleriyle birlikte geleceğe taşıma gayretindeyiz. Bize bu şehri emanet edenler vefa borcumuzu ancak bu şekilde ödeyebiliriz. Hedefimiz; büyük fedakarlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin bu müstesna kentini daha yaşanılabilir kılmaktır” dedi.  
Başkan Altepe, 11 eylül 1922’de kazanılan zaferin coşkusunu gelecek nesillerin de yaşayacağına değindi. Bursa’nın kurtuluşuna emek veren başka Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitleri saygıyla andıklarını ifade eden Başkan Altepe, “11 Eylül Kurtuluş Günümüz hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.
 

YORUM BIRAKIN