Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Damla 7 Yaşında Cinayete Kurban Gitti

BULGARİSTAN / MESTANLI
Dün sabah 7 yaşındaki bir kız, Momçilgrad (Mestanlı) kasabasında yaşadığı apartman dairesinde annesi tarafından ölü bulundu. 
Polisten yapılan açıklamaya göre bir cinayet söz konusudur. Pazar sabahı saat 7.00 sularında gece vardiyasında çalıştıktan sonra evine dönen annenin kızının cansız bedenini bulduğu bildirildi. Kızın adının Damla Musa olduğu anlaşıldı. 
Damla’nın cinayetin işlendiği gece evde yalnız bırakıldığı öğrenildi. 
Şimdiye kadar ne polis, ne de savcılık tarafından cinayeti işleme nedeni açıklanmadı. Katıl veya katillerin eve nasıl girdiği de bildirilmedi. 
Olayla ilgili basına açıklamalarda bulunan Kırcaali Böge Savcısı Jelyazko Stefanov, “Kızın cesedinin bulunduğuna dair ihbar, saat 7.30’da annesinin olay yerine çağırdığı Acil Yardım Servisi ekibi tarafından verilmiştir” diye bildirdi. 
Ölüm tespit edilince cinayetle ilgili soruşturma başladı. Savcılıktan yapılan açıklamada olayla ilgili ayrıntılı bilgi verilmedi. 
Apartman kasaba merkezinde bulunuyor. Akrabalar Damla’nın bir ay önce anahtarını kaybettiğini söylediler. Kızın kaybettiği bu anahtarla eve girildiğinden şüphe ediliyor. 
Kızın babası ve ağabeyinin olay sırasında yurt dışında bulundukları anlaşıldı. Babasının yurt dışında çalıştığı, ağabeyinin ise Türkiye’ye gittiği ifade edildi. Kısa bir süre öncesine kadar annesi gece vardiyasında çalıştığı zaman Damla’ya ninesinin baktığı, ancak ninesinin hasta kız kardeşine bakmak için Türkiye’ye gittiği belirtildi. 
Biraz önce cinayetle ilgili açıklama yapan Başsavcı Sotir Tsatsarov, Damla’nın boğularak öldürüldüğünü ve ondan sonra da kafasının bantlandığını bildirdi. Başsavcı, henüz cinayetin failinin belli olmadığını söyledi.Damla'nın  ölüm sebebi yapılacak otopsi sonrası belli olacak.
                                                                                                      Kaynak : Kırcaali Haber
                                                                                                      Resim . DHA

YORUM BIRAKIN