Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Göçmen Camiası Seçime Hazır mı?

BURSA
Bilindiği üzere Haziran ayında Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri için sandık başına gidilecek. Cumhur ittifakının aldığı bu karardan sonra , muhalefet partilerinin seçime hazır olmadıkları yönünde söylem ve tartışmalar devam ederken , bir yandan da siyasi parti sözcüleri birbirine hodri meydan çekiyorlar. Aynı şekilde Göçmen camiası seçime hazır mı sorusu önem arz etmektedir. Balkan Göçmenlerinin kurdukları sivil toplum örgütleri göçmenleri her partide temsil edebilecek adayları çok kısa sürede belirlemelidir.
Siyasi partiler kısa sürede hazırlıklarını tamamlayıp Cumhurbaşkanı ve Milletvekili adaylarını belirleyerek seçim çalışmalarına başlayacaklardır. Bu seçimler Türkiye’nin geleceğine , siyasi partilerin ve başkanlarının siyasi hayatlarının geleceğine  dair büyük önem arz ediyor.
Yani siyasi partiler tüm illerde en doğru adayları , oy potansiyeli yüksek , geniş kitleleri temsil edebilecek kişileri aday göstereceklerdir.
Bu manada Bulgaristan , Yunanistan ve eski Yugoslavya’nın bölünmesi ile oluşan devletlerden yıllar önce anavatana göç etmiş olan , Balkan Göçmenlerinin yoğun yaşadığı Bursa , İzmir , Yalova , Kocaeli , İstanbul , Eskişehir ve Trakya illerinde göçmenleri temsil edecek adaylar o illerde seçim sonuçlarına önemli ölçüde etki edeceklerdir.
Umarız , AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan , CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu , MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Balkan Göçmenlerinin yoğun yaşadığı bu illerde milletvekili adaylarını belirlerken , göçmenleri temsil edecek adayları seçilebilecek sıralarda değerlendirirler…
 Göçmen Şehri  Bursa'da özellikle Bulgaristan Göçmenlerinin temsil edilmesi adına AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman , CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş , MHP Bursa İl Başkanı Tevfik Topçu ve İYİ Parti Bursa İl Başkanı Yüksel Yılmaz'ın kulaklarını çınlatalım.
gocmenplatformu.com
 

YORUM BIRAKIN