Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

HÖH, İTN ve Vızrajdane partileri, gensoru önergesini destekleyecek

Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH), Böyle Bir Halk Var (İTN) ve Vızrajdane partilerinden milletvekilleri, GERB-SDS İttifakı tarafından bugün Meclise sunulan Kiril Petkov hükümeti hakkında gensoru önergesini destekleyeceklerini açıkladılar. 59 milletvekilinin imzasını taşıyan gensoru önergesinin hükümetin kamu maliyesi ve ekonomi politikasında başarısız olduğu gerekçesiyle verildiği bildirildi.

İTN milletvekilleri Stanislav Balabanov, İva Miteva ve İTN Meclis Grubu Başkanı Toşko Yordanov, bugünkü Meclis toplantısından önce basın mensuplarına açıklamalarda bulundular.

Yordanov, “İTN, mevcut kabineye karşı güvensizlik oyunu, daha Stanislav Trifonov iktidar koalisyonundan ayrıldığını söylediğinde vermiş oldu” diye belirtti. Gensoru önergesini bizzat destekleyeceğini ve gerekçelerden haberdar olmayı beklediğini söyleyen eski Meclis Başkanı İva Miteva, “Bunun için birçok nedeni vardır” dedi ve mesai arkadaşlarının çoğunun lehte oy kullanmasını beklediğini, ancak konunun henüz İTN Meclis Grubu tarafından görüşülmediğini de sözlerine ekledi.

Halkın bütçe güncellemesi konusunda rahat olması gerektiğine dikkat çeken Balabanov, “İTN, söz verdiği gibi tasarının bazı bölümlerini destekleyecek” diye ekledi. Milletvekili, “Bir an önce bu hükümet, bu Başbakan ve Maliye Bakanı ile birlikte düşürülmelidir” dedi.

İTN Meclis Grubu’ndan ayrılan milletvekillerinden biri olan Deyan Petkov, vicdanen oy kullanacaklarını söyledi. Petkov, “Kesinlikle baskı olmadan, özgürce oy vereceğiz” diye ekledi.

HÖH Meclis Grubu Başkan Yardımcısı Yordan Tsonev, “Bulgaristan diğer hükümetlerin de başarısızlıklarını hatırlıyor, ancak şimdiye kadar Bulgaristan devletine, devletin onuru ve haysiyetine böylesi bir saygısızlık olmadı” dedi. Milletvekili, bugün gerekçeleri öğreneceklerini ve istişarelere katılacaklarını, ancak kararlarının sürpriz olmayacağını belirtti. Tsonev’in ifadesine göre, ahlaki alan da dahil olmak üzere tüm olası alanlarda güvensizlik oyu için gerekçeler var.

Vızrajdane Meclis Grubu Başkan Yardımcısı Petır Petrov, her zaman hükümetin istifasından yana olduklarını, bu yüzden hükümet ne kadar erken giderse o kadar iyi olacağını söyledi.

GERB-SDS İttifakı Milletvekili Aleksandır Nenkov, gensoru oylamasının siyasi partiler ve kurumlar arasındaki ilişkilerin normalleşmesinin başlangıcı olmasını bekliyor. Milletvekili, “Dün her Meclis grubuyla istişare edeceğimizi söylemiştik. Bence doğru olanı bu - gereksiz duygusal davranışlar, gereksiz nitelendirmeler olmadan, bunu yapmalıyız” diye ekledi.

 

Kaynak: Kırcaali Haber

YORUM BIRAKIN