Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Kırcaali'de Görkemli İftar

BULGARİSTAN / KIRCAALİ
Bayrampaşa Belediyesi’nin “Kardeşlik Sınır Tanımaz” sloganı altında 2005 yılından bu yana yürüttüğü Bereket Konvoyu projesi çerçevesinde gerçekleşen Balkanlarda Ramazan Programının son durağı Kırcaali oldu. 
13 Haziran Çarşamba akşamı Kırcaali’nin merkezinde bulunan Osvobojdeniye meydanında gerçekleşen iftar programına yaklaşık 2000 kişi katıldı. Program, Kırcaali Bölge Müftülüğü ve Kırcaali Belediyesi’nin desteğiyle organize edildi. 
Programa katılan konuklar arasında T.C. Filibe Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu Mehmet Akif Özyol, Kırcaali Belediye Başkanı Müh. Hasan Azis, Bayrampaşa Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Gemici ve Yalçın Sırakayası, Kırcaali Bölge Müftüsü Beyhan Mehmet, eski Başmüftü Fikri Sali, Milletvekili Adlen Şefket, Kırcaali Belediye Başkan yardımcıları Mümün Ali ve Tuncay Şükrü, Belediye Meclis Başkan Yardımcısı Kadir Mustafov, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Kırcaali İl Başkanı İzzet Şaban ve başka davetliler yer aldılar. 
İftar yemekleri kaliteli etlerle kafilenin aşçıları tarafından TIR’ın içindeki mutfakta hazırlandı. İftarın organizasyonu ve yemeklerin hazırlanmasında 70 kişilik bir ekip yer aldı. İftar menüsünde tas kebabı, pilav ve tulumba tatlısı vardı, geleneksel olarak Osmanlı şerbeti de dağıtıldı. 
Bölge Müftüsü Beyhan Mehmet’in Ramazanın ve iftarların anlamı ve önemine ilişkin konuşmasıyla başlayan program, diğer konukların selamlama konuşmalarıyla devam etti. Ramazan ayını uğurladıkları için üzgün olan Müslümanların, aynı zamanda iki büyük bayramdan biri olan Ramazan Bayramı karşılayacak olmalarından dolayı da sevindiklerini belirtti. 
Ev sahibi konumundaki Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis, artık 14 yıldır Bereket Konvoyunun kardeş ülkelerden insanları aynı sofrada buluşturduğunu ve bir dostluk köprüsü oluşturduğunu anımsattı. Bu dostluğun sınır tanımadığını belirten Müh. Azis, “Bereket Konvoyunun ilk durağının Gümülcine olup Balkan ülkelerinden geçerek son durağının ise Kırcaali olduğunu ifade etti. Belediye Başkanı, “Bereket Konvoyunun güzergahında yer alan Kırcaali sembolik bir anlam taşır, şehir gittikçe popularitesini artırıyor. Mesajımız kardeşliktir. Birlik kardeşlikten başlıyor, birlikten ise dinler arasındaki uyum ve anlaşma başlıyor” dedi. 
Hasan Azis’e Bereket Konvoyu TIR maketi hediye edildi.
Ardından konuşan Bayrampaşa Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Gemici, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner adına selamlarını sundu. 
Kırcaalilere T.C. Sofya Büyükelçisi Hasan Ulusoy ve T.C. Filibe Başkonsolosu Hüseyin Ergani’nin selamlarını ileten Muavin Konsolos Mehmet Akif Özyol, Bayrampaşa Belediyesine, Bölge Müftülüğüne ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti. Sayın Mehmet Akif Özyol, “Ramazan ayı birlik, beraberliğin en üst seviyeye çıktığı bir aydır. Bayrampaşa Belediyemizin “Kardeşlik Sınır Tanımaz” temasıyla yaptığı bu Bereket Konvoyunun en son yerinin Kırcaali olması buranın öneminden kaynaklanıyor. Bunu bir kez daha vurgulamak istedim. Herkesi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. İyi akşamlar” diye konuştu. 
Program kapsamında özel bir kültür programı sunuldu. Rumeli Türkülerinin eşsiz yorumcusu Arif Şentürk, Kırcaalili türkü severlere unutulmaz bir konser verdi. 
Üç TIR, 3 minibüs, 2 otobüs, bir otomobil, bir canlı yayın aracı ve 70 kişilik gönüllü ekipten oluşan Bereket Konvoyu 15 Mayıs’ta İstanbul’dan hareket etti. Balkanlarda Ramazan Programı toplam dokuz Balkan ülkesinde gerçekleşti. 
Kaynak : Kırcaali Haber


YORUM BIRAKIN