Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Mudanya Belediyesi'nden sofralara zeytinyağı desteği

BURSA GÜNDEMİ
Mudanya Belediyesine  ait arazilerde, park ve refüjlerde yetişen zeytinlerden elde edilen zeytinyağını ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılmaya başlandı.
Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz yaptığı yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Belediyemize ait arazilerde, park ve refüjlerde yetişen zeytinlerden elde edilen zeytinyağını ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtmaya, kara kışta da toprağın bereketini Mudanyalı hemşehrilerimle paylaşmaya devam ediyoruz. “Topraktan Halka Zeytinyağı” projemiz kapsamında toplanan zeytinler, yağhanede işlem gördükten sonra şişelenip Zeytin Dalı ekibimiz tarafından belediye sistemine kayıtlı ailelere ulaştırılıyor.
“Kara Kış Fonu” kapsamında gıda, erzak yardımından kömür dağıtımına, öğrencilere kırtasiye ve okul kıyafeti desteğinden, yeni doğanlara bebek maması, süt ve protein takviyesine, bu yıl ihtiyaç sahiplerine desteğini artıran Mudanya Belediyesi, 1200 aileye zeytinyağı dağıtımına başladı.
Pandemi süreci ve son dönemde ülkemizin yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle dar gelirli vatandaşların önemli gider kalemlerinden biri haline gelen zeytinyağını hemşehrilerimizle paylaşıyor, dayanışmayı artırıyoruz. Her gramında alın teri olan zeytinyağımızı hemşehrilerime sevgiyle ulaştırıyor, adil bir şekilde paylaştırıyoruz. Mudanya’da zorlukları hep birlikte, kenetlenerek aşıyoruz".





 

YORUM BIRAKIN