Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

MUSTAFA DÜNDAR EN BAŞARILI İLÇE BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLDİ

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ORC Araştırma Şirketi'nin Eylül 2017 Yerel Yönetimler Araştırması kapsamında yüzde 58,4 oy oranıyla Türkiye'nin en başarılı ikinci belediye başkanı seçildi. Anket sonuçlarına göre Dündar, Bursa'nın en başarılı ilçe belediye başkanı oldu.Dünya Araştırmacılar Derneği ESOMAR üyesi olan ORC Araştırma Şirketi tarafından yapılan ve Türkiye'deki tüm büyükşehirlerdeki ilçe belediye başkanlarının dahil edildiği "Eylül 2017 Yerel Yönetimler Araştırması" anketinin sonuçlandı. Anket sonucuna göre, aldığı yüzde 58,4'lük oy oranıyla Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 2017 Eylül ayının en başarılı büyükşehir ilçe belediye başkanları sıralamasında ikinci seçildi. İlk 10 içerisinde Bursa'dan başka bir belediyenin yer almadığı anketin sonuçlarına göre, aldığı 59,0 oy oranı ile  Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci birinci, yüzde 57,9 oy oranı ile Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay üçüncü oldu. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "İlçemizi sokak sokak gezerek vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Vatandaş odaklı çalışıyoruz. Her zaman vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda hizmetlerimizi ve yatırımlarımızı yapıyoruz. Yapılan her hizmeti öncelikle vatandaşımız, mahallemiz, ilçemiz ve kentimiz için yapıyoruz. Bizi başarılı kılan da işte bu anlayışımız. Bursa ve Osmangazi halkına vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Mustafa DÜNDAR kimdir:
1965 Yunanistan  Gümülcine doğumlu. İlkokulu Yunanistan'da bitirdi ve daha sonra Orta-Lise tahsili için Türkiye'ye gelerek öğrenimini Türkiye'de tamamladı.İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olarak serbest Avukatlık yaptı.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi'nin Yönetim Kurulu üyeliğini ve 3 dönem de başkanlığını yaptı.Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kuruluş aşamasında Bursa Osmangazi İlçesi Kurucu Yönetim Kurulu üyeliği ve başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu. 3 Kasım 2002 Milletvekili genel seçimleri sonucu 22. Dönem AK PARTİ Bursa Milletvekili olarak Parlamentoya girdi.Türkiye Büyük Millet Meclisi Akdeniz Parlamenter Asamblesi Türk delegasyonu Üyesi ve Türkiye Büyük Millet Meclis Dışişleri Komisyonu sözcülüğü görevini üstlendi. Ayrıca Türkiye Büyük Millet Meclisi Türkiye Yunanistan parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanlığını yaptı. 
29 Mart 2009 yerel seçimlerinde Bursa Osmangazi Belediye Başkanı seçildi, Mart 2014 yerel seçimlerinde 2. kez Osmangazi Belediye Başkanlığına seçilen Dündar, halen görevini icra etmektedir.

Evli ve 3 çocuk babası olup İngilizce ve Yunanca bilmektedir.



 

 

YORUM BIRAKIN