Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

"SOĞANLI BURSA'NIN EN DEĞERLİ BÖLGESİ OLACAK"

Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kentsel dönüşümle Soğanlı'nın Bursa'nın en değerli bölgesi haline geleceğini söyledi.Osmangazi Belediyesi’nin Ekim Ayı Aylık Olağan Meclis Toplantısı, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın başkanlığında gerçekleştirildi.Osmangazi Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda, gündem maddelerinin görüşülmesinden önce Başkan Mustafa Dündar, Eylül ayında gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin meclis üyelerine bilgi verirken, tüm meclis üyelerinin Muharrem Ayı’nı kutlayarak gündem maddelerinin görüşülmesine geçti.Gündem maddelerinin görüşülmesinden önce partisi adına söz alan CHP Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Cevat Asa’nın Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili sorularını cevaplandıran Başkan Dündar, Soğanlı Tabakhaneler Bölgesi’nde önceki yıllarda ciddi temizliklerin yapıldığını belirterek, “Bölgeyi, beton bariyerler de koyarak kapattık ama yine çöpler atıldı. Yakın zamanda orada 550 ton moloz çöp kaldırıldı. Belediyenin işi çöpleri kaldırmak ama vatandaşın kişisel çöplerini özel mülkiyet alanındakileri toplamak değil tabi ki. Bizler bu tespitleri yapıp kimler o çöpleri kimler atıyorsa onlara ilişkin cezai işlemleri de yürütüyoruz. Orası bir an önce dönüşüme girerek yapılaşmayla birlikte temizlenecek” diye konuştu.

“Bursa’nın En Değerli Bölgesi Olacak”Soğanlı Kentsel Dönüşüm çalışmalarında anahtar teslimlerinin başladığını kaydeden Başkan Dündar, “Belediye olarak yol çalışmalarını başlattık. İnşaattan kalan molozları temizletiyoruz. Yılbaşında bitmiş olacak. Riskli alanlarda da görüşmeler devam ediyor. Binaların ortaya çıkmasıyla birlikte güven oluştu. Kalan kesim de yeni bölgede anlaşarak devam edecek. Proje üzerinde de çalışıyoruz. Tamamlandıktan sonra arkadaşlarla da paylaşacağız. Projeyle ilgili çalışma ortaya çıktığı zaman da çevre düzenlemesiyle birlikte Bursa’nın en değerli bölgesi haline gelecek. Önümüzdeki günlerle belediye meclis üyesi arkadaşlarla birlikte projeleri gezerek sizlerin de fikirlerini değerlendireceğiz” dedi.

“Bursa’ya Yakışır Bir Proje Ortaya Çıkaracağız”Kent Meydanı Projesi’ne ilişkin de açıklamalarda bulunan Başkan Dündar, “Kent Meydanı Projesi’nde yüzde 90 oranında kamulaştırmalar yapıldı. Orada aldığımızı yıktık. Kurban Bayramı öncesinde de molozları taşımaya başladık. Şu anda da yoğun bir şekilde moloz taşımaları devam ediyor. Orasını temizleyip proje uygulamasına geçeceğiz. Projeyle ilgili birçok mimarla görüşmeler yaptık. O bölgede ne yapılabilir, onları konuştuk. Sizlerle ve vatandaşlarla da görüşeceğiz. Bursa’ya yakışır bir proje ortaya çıkaracağız” diye konuştu.Osmangazi Belediyesi’nin sosyal belediyecilik konusundaki çalışmaları hakkında meclise bilgiler veren Başkan Mustafa Dündar, “Sosyal belediyecilik dediğimiz zaman bu konuda bizim elimize su dökecek kimseyi tanımıyoruz. ‘Belediyem Benimle’ ile birlikte yaptığımız çalışmalar, ev ziyaretlerinden maddi desteğe kadar hepsi yapılıyor. Biz, 850 bin kişiye hizmet veriyoruz. Herkese eşit hizmeti götürüyoruz ve bunu yaparken de mezhep ve parti durumuna göre ayrımcılığa girerek yapmıyoruz. Biz birlikte Osmangazi, birlikte Türkiye’yiz. Sağlıktan eğitime kadar birçok kurumla işler yapıyoruz. Kimin ne talebi oluyorsa bütçemiz ölçüsünde ihtiyaçlara cevap vermeye çalışıyoruz” dedi.Başkan Dündar, ‘Belediyem Benimle’ ekibinin artık profesyonel bir noktaya geldiğini ve çok çalıştığının altını çizerek, “Kurumsal bir kimlik kazandı. Kendi içerisinde farklı bölümlere ayrıldı. Osmangazi Kariyer Merkezi (OKİM), sürekli iş talepleri oluyor. Bununla ilgili işverenle iş arayan arasında köprü görevi görüyoruz. Ancak, biz Bursa’da işsizliğin sorun olmaması gerektiğine inanarak çalışıyoruz. Yoksulluk masası var. Burada da gıdadan eşyaya elbiseye kadar pek çok yardımlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Hastaların tedavileri gibi birçok alanda titiz çalışmalar yapılıyor. Cumhurbaşkanı’mızın da dediği gibi belediyeciliğin üçte ikisi sosyal belediyeciliktir ve biz de bu anlayışıyla her zaman ciddiyetle çalışan bir belediyeyiz” diye konuştu.

 

YORUM BIRAKIN