Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

SON TARİH - 10 AĞUSTOS

BULGARİSTAN
Ulusal Sigorta Enstitüsü’nden (NOİ) yapılan açıklamada Türkiye’de ikamet eden ve Bulgaristan’dan emekli maaşı alan Bulgaristan vatandaşlarının, emekli maaşını alabilmeleri için yılda iki kez olmak üzere sağ olduklarına dair onaylı beyanname vermek zorunda oldukları hatırlatıldı. 
Beyannameler, 10 Şubat’a ve 10 Ağustos’a kadar olmak üzere yılda iki kez verilecek.
Emekliler, sağ olduklarına dair beyannamelerini tasdik ettirmek için Türkiye'de yetkili makamlara bizzat müracaat etmelidirler. Daha sonra belgenin aslı, posta kodu 1303 Sofya, Aleksandır Stamboliyski Bulvarı No: 62-64 adresinde bulunan NOİ Avrupa Düzenlemeleri ve Uluslararası Anlaşmalar Müdürlüğü’ne gönderilmelidir.
Beyannameleri belirlenen süre içerisinde vermeyen emeklilerin maaşı kesilecek. 
Onların onaylı beyannamelerini NOİ’ye vermeleri halinde emekli maaşları tekrar ödenmeye başlanacak. Onay işlemini yapan resmi makamlar, Bulgaristan’ın Türkiye Büyükelçiliği ve konsoloslukları, Türkiye Sosyal Güvenlik Kurumu ve belediye, muhtarlık, il idaresi, noterlik ve Türkiye’nin mevzuatında belirlenen başka kurumlardır. 
Basın açıklamasında Türkiye’de oturan emeklilerin sağ olduklarına dair beyanname örneğini, NOİ’nin internet sitesinde Tüketici Hakkında /Formlar/ Düzenlemelere Göre Formlar ve Örnekler/Başka Ülkelerde Yaşayan Kişilere Emekli Maaşı Ödenmesine Devam Edilmesine Dair Beyanname Örnekleri bölümünde bulabileceği bildirildi. 

YORUM BIRAKIN