Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

TİKA'dan Makedonya Tarımcılarına Destek



MAKEDONYA
Türkiye dışındaki çalışmalarını sürdüren Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Makedonya’da tarımcılığın geliştirilmesi için destek sunuyor.
“Güney Doğu Makedonya Valandova, Doyran ve Demir Kapı Bölgelerinde Nar Meyvesi Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi” başlığı altındaki proje kapsamında fidan teslimini yapmak üzere TİKA Üsküp Koordinatörü Aytekin Ayden bölgeyi ziyaret etti.Ayden, Valandova Belediye Başkanı Pero Kostadinov ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından Valandova, Doyran ve Demir Kapı Bölgelerinden tarımcılara fidanları teslim etti.
Proje kapsamında Doğu Makedonya bölgesindeki çiftçilere tarımsal makine desteği sundu.TİKA Üsküp Koordinatörü Aytekin Ayden bugün Valandova’dan sonra Radoviş Belediyesini de ziyaret etti. Radoviş Belediye Başkanı Gerasim Konzulov ile bir araya gelen Ayden, daha sonra Doğu Makedonyalı çiftçilerle de bir araya geldi.
Yapılan görüşmelerin ardından tarımsal makineler çiftçilere temsil edildi.


                                                                                         
Kaynak : Yeni Balkan
 

gulcin gunerkan | 21 Aralık 2017 Perşembe

Benim baba tarafim yani babam dedem babaannem makedonya manastirdan 1922 de gelmisler ben dogmadan babaanem dedem sonrada alti aylikken babam olmus benim akrabalarim varmi orada ne gibi bir kanunu hakkim var hic bir bilgim yok bir soyadimi biliuorum bana yardimci olabilirmisiniz gitme sanssim yok oralara soy arastirmasi yapmak istiriuorum ne yapmam gerek saygilar

YORUM BIRAKIN