Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Trabzonspor, Yunan temsilcisi AEK’i eledi

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi play-off rövanşında AEK’ye 2-0 yenilmesine rağmen ilk maçtaki 3-1’lik galibiyetin avantajıyla gruplara kaldı.

UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanş maçında Trabzonspor, Yunanistan temsilcisi AEK ile karşılaştı. Bir pozisyonda, Trabzonspor oyuncusu Jose Sosa (sağda) rakipleriyle girdiği mücadelede yerde kaldı. ( Seyit Ahmet Eksik – Anadolu Ajansı )

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi play-off rövanşında AEK‘ye 2-0 yenilmesine rağmen ilk maçtaki 3-1’lik galibiyetin avantajıyla gruplara kaldı.

İlk maçı deplasmanda 3-1 kazanan bordo-mavililer, rövanşta sahasında 2-0 mağlup olmasına rağmen turu geçen taraf oldu.

Daha önce 2013-2014 ve 2014-2015 sezonlarında gruplara kalan bordo-mavililer, 4 sezon aradan sonra bu başarıyı gösterdi.

20 maç sonra yenildi

Trabzonspor’un yenilmezlik serisi AEK maçıyla sona erdi.

En son geçen sezon 26 Şubat’ta Ümraniyespor’a Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde deplasmanda 3-1 mağlup olan bordo-mavililer, 20 maç aradan sonra yenilgi yaşadı.

Bundan önceki 20 maçta 11 galibiyet, 9 beraberlik alan bordo-mavililer, 184 gün sonra AEK karşısında 2-0’lık sonuçla mağlubiyet yaşadı.

Bu sezon Avrupa’da 4. maçta yenilgi

Trabzonspor, bu sezon UEFA Avrupa Ligi’nde 4. maçında mağlup oldu.

Bordo-mavililer, 3. eleme turunda Çek Cumhuriyeti’nin Sparta Prag takımını, deplasmanda 2-2 beraberlik, iç sahada 2-1’lik galibiyetle elerken AEK karşısında da Yunanistan’da 3-1’lik galibiyet elde etmişti.

Trabzonspor’un oyuncuları, mücadeleyi değerlendirdi

Trabzonsporlu futbolculardan Caleb Ekuban, maçın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, “Evinizde içeride taraftarınızın büyük desteğiyle oynuyorsanız başarı gelmeyeceği düşüncesiyle oynamazsınız. Biz asla üçüncü golü yemeyeceğimizi düşündük. Hatta daha başarılı olabileceğimizi, belki maçı çevirebileceğimizi bile düşünmüştük ama hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmadık.” ifadelerini kullandı.

Anthony Nwakaeme de zor bir maç olduğunu belirterek, “Önemli olan gruplara kalabilmek, tur atlamaktı. Bunu başardık. İyi başlamadık ama tur atlayarak iyi bitirdiğimizi söyleyebilirim.” dedi.

Doğan Erdoğan ise “Geçmiş oynadığımız 4 maça da baktığımızda son maç hariç ortalamanın üzerinde iyi bir performans sergilediğimizi düşünüyorum. Son maçın ilk yarısı hariç. Onun dışında bazen böyle sürprizler oluyor ama bunun üstesinden gelip geri dönmeyi başarabildik.” şeklinde konuştu.

 

YORUM BIRAKIN