Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

TÜRKİYE'DEN KOSOVA POLİSİNE DESTEK

Kosova Polisi Genel Müdürü Shpend Maxhuni bugün  Türkiye Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok’u Kabul etti. Bu görüşmede Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç ta hazır bulundu.

Kosova Polisi Emniyet Müdürlüğü ambiyasında gerçekleşen görüşmede  Shpend Maxhuni,  konukları  Kosova Polisinin angajeliklerinden, etkinlik ve hedeflerinden bilgilendirdi.

Müdür Maxhuni,  Kosova Polisinin  profesyonel kadroya sahip olduğunu  ve güvenliği sağlamak,  organize suçla mücadele etmek  ve  karşılıklı işbirliğinin geliştirilmesi  ile  terör ve şiddet aşırıcılığının önlenmesinde  polis örgütleriyle sıkı işbirliğinde bulunmaya hazır olduğunu belirtti.

                                                                                                     Kaynak : kosova Haber

Türkiye Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok  ise  genel olarak Kosova Polisinin işini olumlu değerlendirerek,   Türkiye polisi ile şimdiye kadar gösterilen  işbirliğinin önemine vurgu yaptı.Türkiye heyeti, değişik alanlarda polis personelinin eğitimi dahil  tüm kapasiteleriyle Kosova Polisine destek sunma hazırlığını teyit etti.

Görüşmede,  gelecekte karşılıklı işbirliği teminatı verilerek, aynı zamanda  Kosova’nın İnterpol ve diğer uluslararası polis mekanizmalarına katılımı için  desteğin olacağı vurgulandı. 

YORUM BIRAKIN