Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

YAZIK OLDU BURSASPORA

BURSA
Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren ve her bir puana çok ihtiyacı olan  Bursaspor ile şampiyonluk yarışından kopmamaya çalışan Galatasaray karşılaştı. Maça Bursaspor çok kontrollü başladı. 
Maçın 15. dakikasında  Yusuf Erdoğan sağ kanattan ceza sahasına girerek Sakho'yu gördü, Senegalli yıldız topu ağlara göndererek Bursaspor'u 1-0 öne geçirdi. 39'da Belhanda'nın ortasında Luyindama'nın kafa vuruşu üstten auta gitti. 3 dakika sonra ise Lima'nın pasında Saivet muhteşem bir golle skoru 2-0'a getirdi. Farkı azaltmak için yüklenen Galatasaray'da dakikalar 45+3'ü gösterdiğinde Mariano'nun ortasında Ndiaye kafayla golü atarak takımını devreye 2-1'lik skorla götürdü.
Galatasaray, ikinci yarıya hızlı başladı. 48'de Ndiaye'nin vuruşu dışarı giderken, 53. dakikada Belhanda yerde kaldı. Galatasaray cephesi penaltı beklerken, hakem Suat Arslanboğa önce 'devam' dedi. Ardından VAR hakemlerinin uyarısı sonrası pozisyonu inceleyen Arslanboğa, kararını değiştirerek penaltı verdi.
Topun başına geçen Diagne, skoru 2-2'ye getiren isim oldu. Rüzgarı iyice arkasına alan Galatasaray, Bursa kalesine akın akın gelmeye başladı. 61'de Onyekuru'nun yakın mesafeden plasesi auta giderken, 2 dakika sonra Feghouli müthiş bir vuruşla Galatasaray'ı 2-0 geriden geldiği maçta 3-2 öne geçirdi.
Maçta başka gol olmadı ve Galatasaray mücadeleden 3-2'lik galibiyetle ayrılmayı başardı.
Bu sonuçla Galatasaray puanını 52'ye yükselterek lider Başakşehir'le puan farkını 6'ya indirdi. Bursaspor ise 28 puanda kalarak alt sıralardan kurtulma mücadelesini diğer maçlara bıraktı.
 

YORUM BIRAKIN