Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Yüksel Özkan'dan duygulu BAL-GÖÇ ziyareti

BURSA
CHP Bursa Milletvekili Adayı Prof. Dr. Yüksel Özkan Bayramın birinci günü düzenlenen BAL-GÖÇ Bayramlaşma Törenine seçim çalışma grubunda yer alan  BAL-GÖÇ eski genel sekreter yardımcısı Durhan Güler  , CHP Bursa 1. Bölge Aday Adayı Ercan Çarıkçı ve çok sayıda BAL-GÖÇ üyeleri ile katıldı.

Bayramlaşmada duygulu anlar yaşandı, kalabalık bir ekiple katıldığı bayramlaşmada konuşan Özkan; "Buraya bugün farklı bir statü ile katılıyorum , 20 yıldır bir  çok komisyonda , yönetim kurulu üyeliği , Başkan yardımcılığı ve Genel Başkan olarak geldiğim derneğimize bu kez CHP Bursa Milletvekili Adayı olarak geliyorum. Mutluyum çünkü Rahmetli BAL-GÖÇ Kurucu Başkanımız Mümin Gençoğlundan sonra bir BAL-GÖÇ Başkanının , bir Bulgaristan Göçmeninin  Türkiye Büyük Millet Meclisinde  olma imkanı var önmüzde.Çıktığım bu yolda zorunluluk olmasada etik olma adına BAL-GÖÇ  ve BGF Başkanlığından istifa ettim. Burada bağzı konulara değinmeden geçemeyeceğim , birincisi 2015 seçimlerinde Camiamın isteği üzere çalıştığım hastenedeki göreviğmden siyaste adım atmak üzere  istifa ettim. Oluşturulan Göçmen Platformunun önerisine uyarak BAL-GÖÇ Başkanı olarak hiç bir siyasi partiye dosya vermeden müracat etmedensiyasi partilerden  teklif bekledik , bilindiği üzere hiç bir partiden davet gelmedi ve ben 3 ay sonra kanunlar çerçevesinde hastanedeki görevime yeniden başladım. Bu seçimlerde CHP Bursa İl Başkanının daveti üzerine Baş Hekim olarak görev yaptığım hastanedeki görevimden ayrılarak CHP Bursa 2. Bölge , 2. Sıra Milletvekili Adayı oldum. Adaylık başvurumdan sonra  çok üzüldüğüm bir gelişme oldu bunu sizlere anlatmadan geçemeyeceğim , bir partiinin Bursa İl başkanlığının  YSK ya itirazı üzerine bana "İSTİFANIZ USÜLSÜZ" gerekçesi ile aday olamayacağım bildirildi.  Ben bir devlet memuru olarak dilekçenin nasıl yazılacağını bilemeyecekmiyim , Bulgaristan Göçmenlerinin temsiliyet hakkı yokmu. Ben bu gelişme üzerine gece yarısı Ankaraya giderek gerekli girişimlerde bulunarak 2 gün uğraş verdim ve YSK aday olmamda hiç bir eksikliğin olmadığını bildirdi. Ben benim için  yersiz ve haksız yere itiraz edenlere hiç yakıştıramadım hiç" ifadelerini kullandı. Bu seçimlerde diğer partilerin listelerinde  seçilebilecek sıralarda başka bir Bulgaristan Göçmeninin olmadığını , şimdi görevin göçmenlerde olduğunu ifade eden Özkan "Kendimi sizlere emanet ediyorum" dedi.

Yüksel Özkan'ın ziyareti nedeniyle bayramlaşmaya yoğun ilginin olduğu gözlenirken , konuşması sırasında oldukça duygulanan Özkan'ın gözleri zaman zaman dolu dolu oldu.

BGP HABER

YORUM BIRAKIN