Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

BALKANTÜRKSİAD'DAN ARNAVUTLUK'A YARDIM ELİ

Arnavutluk’ta meydana gelen deprem nedeniyle Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) tarafından organize edilen yardım kampanyası kapsamında toplanan yardımlar yola çıktı.Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) ve Osmangazi Belediyesi işbirliğinde Arnavutluk’a 3 yardım TIR’ı gönderdi. Yaşadığı deprem sonrasında yaralarını sarmaya çalışan Arnavutluk’a gönderilen yardım TIR’ları törenle uğurlandı.
BALKANTÜRKSİAD ve Osmangazi Belediyesi, geçtiğimiz günlerde meydana gelen 6,3 büyüklüğündeki deprem sonrasında zor günler geçiren Arnavutluk’a yardım eli uzattı.
Önceki günlerde Arnavutluk Ankara Büyükelçisi Genti Gazheli’yi makamında ziyaret eden BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Berat Tunakan ve beraberindeki heyet, Büyükelçi Gazheli'den acil ihtiyaç listesini almış ve malzemeleri temin etmişti. Bu kapsamda kış şartlarından dolayı büyük sıkıntılar yaşayan depremzedeler için yatak, yorgan, battaniye, elektrikli ısıtıcı, temizlik malzemeleri, kışlık giysiler toplandı. Toplanan malzemeler T.C. Dışişleri Bakanlığı, Arnavutluk Ankara Büyükelçiliği destekleri ve Osmangazi Belediyesi'nin sağladığı 3 TIR ile bölgeye gönderildi.

Yardım TIR’larının uğurlandığı törene; AK Parti Bursa Milletvekilleri Refik Özen, Atilla Ödünç, Emine Yavuz Gözgeç, Mustafa Esgin, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, BALKANTÜRKSİAD Başkanı Berat Tunakan’ın yanı sıra BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.
Törende konuşan BALKANTÜRKSİAD Başkanı Berat Tunakan, Arnavutluk’ta yaşanan deprem sonrası oluşan hasara ve yaşanan can kaybına dikkat çekti. Yaşanan üzücü olay sonrası, yaraları sarmak için girişimde bulunan ilk ülkenin Türkiye olduğunu hatırlatan Tunakan, “Türkiye büyük ve güçlü bir ülke. Depremden sonra ilk arayan Cumhurbaşkanımızdır. Yardım için giden ilk ekip de AFAD’dır. AFAD, yaralıların kurtarılması için yaptığı hizmetlerle çok büyük bir fayda sağlanmıştır. Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar, bu malzemelerin ulaşımı konusunda bizlere yardım ettiler. Bu yardım kampanyası, Balkan camiasının hep birlikte hareket etmesiyle yapılmıştır. Türkiye gerçekten büyük bir ülkedir. Yaraları bir nebze de olsa sarabildiysek ne mutlu bize” dedi.
“Türk milletinin Bursa’nın hassasiyetini gösteren bir kampanya için bir araya geldik” diyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da, “Afetler veya farklı milletlerin zorda kaldığı durumlarda, Türkiye ve Türk milleti her zaman için duyarlı olmuş, hassas olmuş, yardımda bulunmuştur. BALKANTÜRKSİAD böyle bir sorumluluk alarak kendi çevresiyle bir yardım süreci başlattı. Çok teşekkür ediyorum kendilerine. 1 TIR diye yola çıkmıştık ama 3 TIR’a ulaşan güzel bir hayır işi ortaya çıktı. Bizler de ulaşım konusunda desteğimizi vererek, mağdur insanlarımıza yanında olduğumuzu, hem Bursa’nın hem Türk milletinin onların yanında olduğunu gösterdik. Allah kimseye bu tür afetler yaşatmasın” ifadelerini kullandı.
balkangocmenleri.com
WWW.BGP.COM.TR

YORUM BIRAKIN