Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Boğularak hayatını kaybeden imam hatip kız öğrencileri için başmüftülükten taziye mesajı

21 Haziran Cuma  günü  15:30 sularında Momçilgrad (Mestanlı) yakınlarında bulunan Vırbitsa (Söğütlü ) çayına    serinlemek için giren ve iddiaya göre yüzme esnasında su yılanı gören 2 kız  korkudan kaçmaya çalışırken kayarak suda boğulmuşlardı. 
Bulgaristan Müslümanları Başmüftülüğü ve Momçilgrad İlahiyat Lisesi, Cuma günü Vırbitsa (Söğütlü) çayında boğularak hayatını kaybeden Momçilgrad (Mestanlı) İlahiyat Lisesi öğrencileri Fatma Amza ve Milyatka Kupenova için taziye mesajı yayımladı. 
Mesajda şu ifadeler yer aldı: “Momçilgrad İlahiyat Lisesi’nde okuyan iki kız öğrencinin 21 Haziran 2019 Cuma günü trajik ölümlerinden dolayı Bulgaristan Müslümanları Başmüftülüğü ve Momçilgrad İlahiyat Lisesi yönetimleri, anne babalarına, akrabalarına ve yakınlarına en içten başsağlığı dileklerini sunuyor. 
Pazarcık iline bağlı Velingrad İlçesi Sveta Petka Köyü Ömer Mahallesi’nden Fatma Ömer Amza ve Blagoevgrad (Yukarı Cuma) iline bağlı Gırmen İlçesi Osikovo köyünden Milyatka İzmirova Kupenova, Momçilgrad İlahiyat Lisesi 10.sınıf öğrencileriydi. 
Kızların dostları ve Momçilgrad İlahiyat Lisesi’nden sınıf arkadaşlarına da en içten taziyelerimizi bildiririz. Allah Celle Celalühu’dan iki kızın mekanını cenneti ala eylemesini, yakınlarına şüphesiz bu zor zamanda sabırlar ihsan eylemesini niyaz ederiz”.
Fatma ve Milyatka’nın cenazeleri cumartesi günü köylerinde kılınan cenaze namazı sonrası toprağa verildi.
                                                                                               Kaynak : Kırcaali Haber

YORUM BIRAKIN