Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Bulgaristan genel seçimlerinde Türk milletvekili adayı intihar etti

Bulgaristan’da 11 Temmuz’da geçekleştirilecek erken genel seçimlerinde milletvekili adayı olan Şaban Mahmud Şaban intihar ettiği açıklandı. Şaban, eski İçişleri Bakanı ve GERB Partisi’...

Bulgaristan’da 11 Temmuz’da geçekleştirilecek erken genel seçimlerinde milletvekili adayı olan Şaban Mahmud Şaban intihar ettiği açıklandı.

Şaban, eski İçişleri Bakanı ve GERB Partisi’nin Başkan Yardımcısı Tsvetan Tsvetanov’un partisi Republikantsi za Bılgariya’dan milletvekili adayı olmuştu.

Şaban Şaban partisinin Burgas bölgesi listesinde 3. sıradan milletvekili adayıydı.

flagman.bg’nin haberine göre, Şaban Şaban’ın itiharı Ruen belediyesi vatandaşları arasında şok ettiki oluşturduğunu belirtti.

42 yaşındaki Şaban Şaban’ın ailesi bölgede sadece siyasette değil, aynı zamanda işdünyasında da tanınan bir aile olduğu vurgulandı.

Şaban Şaban ve kardeşi Mehmed Şaban siyasi hayatlarına Hak ve Özgürlükler Hareketi’nde (HÖH) başladıkları ve zamanla yolları ayrıldığı ifade edildi. Mehmed Şaban daha önce Ruen Belediye Başkan yardımcılığı yaparken Şaban Şaban HÖH’ten ayrılarak GERB’e geçtiği daha sonra Tsvetan Tsvetanov’un partisine geçtiği belirtildi.

Şaban Şaban’ın intiharını değerlendiren Republikantsi za Bılgariya Burgas bölgesinde genel seçimlerde liste başı olan Viktor Serafimov, ‘Aldığımız haber bizde şok etkisi oluşturdu; fakat bu trajedinin kesinlikle siyasetle veya seçimlerle bir alakası yoktur. Ailesinin acısını paylaşıyoruz’ dedi.

Evli ve 3 ile 10 yaşlarında iki çocuk sahibi olan Şaban Şaban’ın adına kayıtlı iki inşaat firması bulunmaktadır.

 


Kaynak : Bakış

YORUM BIRAKIN