Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Bursa Milletvekili Yüksel Özkan'dan Kirazlıyayla'lılara destek

BURSA
Son günlerin gündemine oturan Bursa Yenişehir Kirazlıyayla'da  maden zenginleştirme tesisinin yapılaması köylülerin tepkisine yol açtı. Nisan ayı başında başlanan çalışmalara  bölgede yaşayan halkın tepki göstermesi nedeniyle çalışmalara ara verilmişti ve yargı süreci başlamıştı. 
Konu ile ilgili yargı aşaması devam ederken, maden şirketi yeniden bölgedeki faaliyetlerine başlayınca , bölge halkı yeniden ayaklandı.
Maden zenginleştirme tesisi yapımına karşı direnen Yenişehir Kirazlıyayla halkının sorunlarını dinlemek üzere CHP  Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan  ve diğer CHP Bursa Milletvekilleri ile beraber bölgeye gitti.
Bölgede yaşayan köylüler sularını, tarım arazilerini ve  doğanın bozulmasına rıza göstermeyen topraklarına sahip çıkarak korumaya çalışan köylüler dertlerini ve kaygılarını milletvekillerine anlattılar.

Görüntünün olası içeriği: gökyüzü, dağ, açık hava ve doğa
Görüntünün olası içeriği: gökyüzü, ağaç, açık hava ve doğa
Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar, ağaç, gökyüzü, açık hava ve doğaGörüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar, kalabalık ve açık hava
CHP Bursa Milletvekilleri köylüleri dinledikten sonra , halkının yaşadığı sorunları ve bu doğa katliamından duyulan endişeyi,bölge halkının temsilcileri, dernek avukatı ile birlikte Bursa Valisi Sayın Yakup Canbolat’ı ziyaret ederek köylülerin dertlerini anlatmalarına vesile oldular.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi
 

YORUM BIRAKIN