Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

ÇİFTE BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

Ulusu olma bilincinin pekiştiği , tam bağımsız ve özgür Türkiye'nin göstergesi olan "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı"  il"19 Mayıs Cebel Günü" bayramlarımız kutlu olsun.
19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk'ün Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkışı , İtilaf Devletleri'nin işgaline karşı Türk Kurtuluş Savaşı'nın başladığı gün kabul edilir. Atatürk bu bayramı Türk gençliğine armağan etmiştir ve 101 yıl önce yakılan kurtuluş meşalesi her yıl kutlanmaktadır.
 Bulgaristan'da eski komünist rejimin  1984 yılında başlattığı ve  Türklere uyguladığı asimilasyon kampanyasına karşı Cebel'de 31 yıl önce 19 Mayıs 1989 yılında yapılan ayaklanma ve  direnişin  yıl dönümü dolayısıyla Cebel'de  törenler yapılarak asimilasyon sürecinde  hayatlarını kaybedenler , ve artık aramızda olmayan direniş gazilerinin anma etkinlileri her yıl düzenlenmektedir.
"COVİD 19" salgını  nedeniyle izolasyon tedbirleri çerçevesinde bu yıl törenler yapılamamamktadır..
Aynı tarihlere denk gelen bu "ÇİFTE BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN" 
Ayrıca bu yıl , bin aydan daha hayırlı olan MÜBAREK KADİR GECEMİZ bu tarihi güne denk gelmiştir , hayırlara vesile olmasını dileriz...
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi , Bulgaristan'da  Türklük , Türk kültürü , Dini Özgürlük ve Bulgaristan Demokrasisi  için şehitleri , gazilerimizi ve Bulgaristan Türklerine Hizmet Edenleri saygı ve minnetle anıyoruz...
Balkan Göçmenleri Platformu BGP
gocmenplatformu.com
balkangocmenleri.com
www.bgp.com.tr

YORUM BIRAKIN