Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Filibe Başkonsolosu Hüseyin Ergani’nin veda mesajı

Bulgaristan Türk Toplumunun Değerli Üyeleri,

Sevgili Vatandaşlarım, 

Dostlarım,

Dört yılı aşkın süredir bulunduğum Filibe’deki görev süremi tamamlayarak Ankara’ya dönüyorum. Dost ve kardeş Bulgaristan’da görev yapmanın gurur ve mutluluğunu yaşamış bir Dışişleri memuru olarak burada tanıştığım dostlarımdan ayrılacak olmanın burukluğunu taşıyorum.

Filibe’de bulunduğum süre zarfında pek çoğunuzla değişik vesilelerle tanışma veya birlikte çalışma fırsatımız oldu. Başkonsolosluğumuzdaki ekip arkadaşlarımızla birlikte on vilayeti kapsayan görev bölgemizin her noktasına temas etmeye ve bize intikal eden her talebe yanıt vermeye ihtimam gösterdik. Başkonsolosluğumuzun kapılarını ve tüm iletişim hatlarını açık tutmaya gayret ettik.

Geriye dönüp baktığımızda, her ne kadar düşünüp de yapamadığımız şeyler olsa da, birçok şeyi başardığımızı ve gelinen noktada Bulgaristan’la genel ilişkilerimizde en güçlü dönemlerinden birini yaşadığımızı gönül rahatlığıyla söyleyebiliyoruz. Başkonsolosluk olarak Büyükelçiliğimizin önderliğinde gelişen bu ilişkilere, Bulgaristan toplumunun tüm kesimlerini kucaklayarak yerel düzeyde katkı sağlamak için yoğun çalışma içinde olduk.

Asırlardır iç içe ve komşu olarak yaşadığımız Bulgar halkıyla güçlü kültürel yakınlığımız ve tarihten gelen akrabalık bağlarımız bulunmaktadır. Bulgaristan’la ilişkilerimizde özel bir yere sahip olan Bulgaristan’daki Müslüman/Türk toplumu da iki ülke ve halk arasında güçlü bir köprü oluşturmakta ve dostluğumuzu pekiştirmektedir. 

Görev yaptığım süre zarfında Bulgaristan toplumunun tüm kesimlerine dostlukla ve açık yüreklilikle erişmeye gayret gösterdim. Pandemi koşulları planladığımız birçok çalışmayı engellese de, dayanışma ve yardımlaşma kültürümüzü bu zor dönemde Bulgaristan’a yansıtmamıza fırsat tanıdı ve yeni dostlukların ve işbirliklerinin kapısını araladı.

Diplomatlar için komşu ülkelerde görev yapmak büyük bir onur olduğu kadar büyük bir sorumluluktur. Bu ayrıcalığı yaşamanın mutluluğu ile dostane duygularla Filibe’den ayrılıyorum. Bana gösterdiğiniz hüsnükabul ve dostluk için şükranlarımı sunuyorum. Sizlere aileleriniz ve tüm sevdiklerinizle birlikte sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum. 

Allahaısmarladık.

YORUM BIRAKIN