Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Kristalina Georgieva, Uluslararası Para Fonu Başkanı Oldu

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanlığı görevine atanan Kristalina Georgieva, dün itibariyle yeni görevine başladı. Georgieva, Washington merkezli bu kurumun, ekonomisi gelişmekte olan bir ülkeden, hem de fon kredisi ile iflastan kurtarılan bir ülkeden olan ilk müdürüdür.

Georgieva, daha dün Bulgar milli kostümü içinde yeni iş yerini ziyaret etti. Bundan önce Georgieva, İcra Kurulu Başkanlığını yaptığı Dünya Bankası ekibi tarafından güçlü alkışlarla, Bulgar halk müziği eşliğinde başını çektiği hora oyunu ile uğurlandı.

Georgieva, IMF Başkanlığı adaylığı için kampanyası sırasında birçok şekilde tanımlandı. Onlardan biri “eşitsizlikle mücadelede şampiyon” idi.

Georgieva, IMF Başkanlığı görevine seçilmesini tüm Bulgarların takdir edilmesi olarak nitelendirerek kendisini destekleyen herkese teşekkür etti. Georgieva, Bulgar basın kuruluşlarına yönelik video açıklamasında IMF Başkan adaylığı için resmi olarak destek aldığı gün IMF ekibi önünde verdiği sözü tekrarladı.

Georgieva, ”Küresel ekonominin birçok riskle karşı karşıya olduğu bir zamanda bu pozisyona getiriliyorum. Kısa vadede önceliğimiz ülkelerin ekonomik gerileme riskini en aza indirmesini garanti altına almak ve bunun gerçekleşmesi durumunda başa çıkmaya hazır olmalarını sağlamaktır. Uzun vadede büyük ve asil bir hedefimiz var - ülkelerin daha güçlü ekonomiler oluşturmalarına ve vatandaşlarının yaşamlarını iyileştirmelerine yardımcı olmak” dedi.

Kristalina Georgieva IMF Başkanlığı görevini, 1 Kasım 2019’dan itibaren Avrupa Merkez Bankası’nın başına geçecek olan Christine Lagarde’den devraldı.

YORUM BIRAKIN