Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Naim Süleymanoğlu’nun evi müzeye dönüştürülecek

Dünyaca ünlü halterci Naim Süleymanoğlu’nun Mestanlı’daki evinin müzeye dönüştürülmesine yönelik ilk adım atıldı.

Momçilgrad (Mestanlı) Belediye Meclisi, oybirliğiyle Belediye Başkanı Başkanı İlknur Kazim’in evin kurulduğu arazinin belediyenin özel mülkiyetinden kamu mülkiyetine dönüştürülmesi önerisini onayladı.

Naim’in iki katlı evi, Momçilgrad kasabasındaki stadyumun karşısında bulunuyor. Ailesi, Naim Süleymanoğlu'nun doğduğu yer olan Ptiçar (Ahatlı) köyünden 1978'de bu eve taşındı. O zamanlar geleceğin Olimpiyat şampiyonu sadece 11 yaşındaydı. Aile, totaliter rejimin çöküşüne kadar Momçilgrad'daki evlerinde yaşamaya devam etti. Ailesi, 1990'ların başında o zaman Türkiye'de yaşayan Naim Süleymanoğlu'nun yanına taşındı.

Türkiye Cumhuriyeti Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök'ün Eylül ayında kasabayı ziyareti sırasında İlknur Kazim, kendileriyle Naim’in evini müzeye dönüştürme fikrini paylaşmıştı. İkili o zaman Naim Süleymanoğlu'nun annesi Hatice'yi ve ardından Dünya ve Olimpiyat şampiyonunun yaşadığı evi ziyaret etmişti.

İlknur Kazim, “Naim Süleymanoğlu, Momçilgrad'ın en ünlü sakini ve ilçemizin tarihinin bir parçası. Ortak çabalarla Naim'in evini Momçilgrad'ın simgelerinden biri haline getirebileceğimize inanıyorum” diye kaydetti.

Yerel Meclis Başkanı Ersin Ömer, “Naim'in evini müzeye dönüştürme önerisi, tüm Belediye Meclis üyeleri tarafından oybirliğiyle onaylandı, ancak bizim için daha da önemlisi şimdiden Momçilgrad sakinlerinden büyük destek almış olması” dedi.

Kaynak: Kırcaali Haber

YORUM BIRAKIN