Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

“Tek millet iki devlet” açıklaması Sırbistan’ı kızdırdı

Kosova Başbakanı Albin Kurti’nin Kosova ve Arnavutluk’un “tek millet iki devlet” oldukları ve demokratik bir referandum yapılması halinde Kosova’nın Arnavutluk ile birleşmesi yönünde oy kullanacağını açıklaması, Sırbistan’ın tepkisine neden oldu.

Kosova Başbakanı Kurti, “birleşme” konusunun hükümetinin bu dönemdeki öncelikleri arasında yer almadığını fakat demokratik bir referandum yapılması halinde kendi oyunun “evet” olacağını söyledi. Halkın kendisini yolsuzlukla mücadele ve gençlerin istihdamını artırmak için seçtiğini vurgulayan Kurti, fakat gelecekte Arnavutluk’la birleşme seçeneğini ihtimal dışı bırakmadığını ifade etti.

Kurti’nin açıklamalarına tepki gösteren Sırbistan Başbakanı Ana Brnabic, Kurti’nin sözlerinin bölgenin güvenlik ve istikrarının temellerine taş atmak kabilinden olduğunu söyledi.

Kurti’nin Arnavutluk’la birleşme politikası izlediğini söyleyen Brnabic, Avrupa Parlamentosu Kosova Raportörü Viola von Cramon’u açıklamalara tepki göstermeye davet etti. Brnabic, “Sessiz kalmak, bunu onaylamak demektir” diye konuştu.

 

Kaynak: Balkan News

YORUM BIRAKIN