Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Vali Çanev: Sürücüler, Makas yolunda araçlarını daha dikkatli bir şekilde kullanmalı

Kırcaali Valisi Nikola Çanev, düzenlediği basın toplantısında bir gazetecinin son dört ayda üç kişinin hayatını kaybettiği üç feci trafik kazasından sonra devletin Makas yolunda yaşanacak gelecekteki trafik kazalarını önlemek için ne yaptığı sorusu üzerine şöyle konuştu: “Kazaların hiç biri, yol yüzeyi ya da Makas yolundaki işaretlerden kaynaklanmamaktadır. Ayrıca bu yolda bu kadar ağır kazaların meydana gelmesinden dolayı ben de endişe duyuyorum. Bu konuyu yeni kurulan Yol Trafik Güvenliği Ajansı temsilcileriyle görüştüm ve onların önlem önermelerini bekliyorum. Ayrıca İçişleri Bakanlığı (MVR) yetkililerinden yolda daha fazla polisin görevlendirilmesini istedim, ancak her bir virajda polis memurunun olamayacağını bilmelisiniz.

Sürüş kültürünü artırmak için her türlü çabayı göstermeliyiz. Kazalar esasen sürücü hatalarından kaynaklanmaktadır. Tüm sürücüleri, araçları daha dikkatli bir şekilde sürmeye çağırıyorum. MVR yetkilileriyle görüştüm ve yola sabit kameralar yerleştirilmesinde ısrar ettim”. 

Çanev, bu yıl Makas-Nimphea (Yanıkköy) Sınır Kapısı'nda trafik sıkışıklığı sorununun çözüldüğünü ve artık uzun kuyruklar oluşmadığını belirtti. Vali, sorunu arz ettiği Dışişleri Bakanlığı ve MVR yetkililerine yardımlarından dolayı teşekkür etti. 
Kaynak : Kırcaali Haber

YORUM BIRAKIN