Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

7 Ocak’tan itibaren Bulgaristan’a giriş için yeni kurallar uygulanacak

Bulgaristan Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada 7 Ocak Cuma gününden itibaren ülkeye giriş için yeni kurallar uygulanacağı bildirildi.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Asena Serbezova’nın yayınladığı emirnameye göre, kırmızı bölgedeki ülkelerden gelen kişilerin aşı sertifikası veya hastalığı geçirip iyileştiğini gösteren belgeye ek olarak Bulgaristan’a girmeden 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR testi raporu ibraz etmeleri gerekecek.

Bu belgelerden herhangi birini ibraz etmeyen Bulgaristan vatandaşları ve ülkemizde daimi, uzun süreli veya süresiz ikamet iznine sahip kişiler ve ailelerinin üyeleri, Bulgaristan’a giriş yaptıktan sonra 10 günlük zorunlu karantinaya tabi olacaklar.

Bu belgelerden sadece birini ibraz eden Bulgaristan vatandaşları ve Bulgaristan’da daimi, uzun süreli veya süresiz ikamet iznine sahip kişiler ve ailelerinin üyeleri de 10 günlük zorunlu karantinaya tabi olacaklar. Karantina, kişilerin ülkeye giriş tarihinden 72 saat sonrasına kadar yaptırdıkları bir negatif sonuçlu PCR testi raporu ibraz etmeleri halinde iptal edilebilir.

Covid-19 risk haritasında renklere göre ayrılan ülkelerin güncellenen listesi de 7 Ocak’ta yürürlüğe girecek. Romanya “yeşil bölgede” yer alıyor. Aynı tarihten itibaren “turuncu bölge” Avusturya, Macaristan ve Lüksemburg’u içermektedir. Arjantin, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Avustralya, Finlandiya, İsveç, İtalya, İspanya, Portekiz, Karadağ, Malta vb. ülkeler ise “kırmızı bölgeye” geçiyor.

Kaynak: Kırcaali Haber

YORUM BIRAKIN