Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

AK: Bulgaristan-Türkiye sınırının güçlendirilmesi için Bulgaristan, yalnızca ilgili üye ülkelerin desteğine bel bağlayabilir

30 Ocak 2023 Bulgaristan
Avrupa Komisyonu'ndan kaynaklar, AB üye ülkelerinin Bulgaristan-Türkiye sınırı boyunca yapılacak tel örgüyü kendilerinin finanse edebileceğini iddia ediyor.

BNR’nin Brüksel muhabiri Angelina Piskova’nın bildirdiği üzere, AK temsilcileri, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in, 9 ve 10 Şubat'ta Brüksel'de yapılması planlanan göç konulu özel Avrupa Konseyi vesilesiyle 26 Ocak'ta Avrupalı ​​liderlere yazdığı mektuba atıfta bulunuyor.

Mektupta, "gönüllü dayanışma mekanizmaları da dahil olmak üzere, ikili finansman" yoluyla AB'nin kilit rölündeki dış sınırlarının güçlendirilmesinde Bulgaristan-Türkiye sınırının bir öncelik olması gerektiği ifadeleri yer alıyor.

Buna cevap olarak AK temsilcileri, Brüksel'in "sınırları boyunca insanları dışarıda tutan standart altyapının inşasını finanse etmediğini", ancak aynı zamanda bir üye ülkenin diğerini çit için mali olarak destekleyebileceğini vurguladı. Bu, Bulgaristan'a çit örgünün inşasıyla ilgilenen diğer AB ülkeleri tarafından yardım edilebileceği anlamına geliyor.

Kaynak: BNR

YORUM BIRAKIN