Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Anadolu Ateşi Rüzgârı 8-9 Ağustos'ta Kırcaali'de Esecek

Çarşamba, 26 Haziran 2024 Bulgaristan

Türkiye'nin efsanevi dans topluluğu, sahnedeki 25. yılı vesilesiyle çıktığı dünya turnesine Bulgaristan'ı da dahil ediyor

Mustafa Erdoğan imzasını taşıyan Anadolu Ateşi, 25. yıl özel gösterileri Kırcaali Arena Spartak’ta sahnelenecek.

Dünyaca ünlü Türk dans grubu "Anadolu Ateşi", Ağustos ayında Kırcaali sakinlerini ve misafirlerini büyülü bir gösteriye davet ediyor. Çin, ABD ve Kanada'dan sonra dünyanın en hızlı dansçılarından bazıları Bulgaristan'ı tekrar ziyaret edecek.

"Anadolu Ateşi" 8 ve 9 Ağustos tarihlerinde Arena Spartak'ta Kırcaali'yi ziyaret etmeyi seçti.

Koreograf Mustafa Erdoğan tarafından yaratılan ve yönetilen dans fenomeni, unutulmaz bir deneyim vaat ediyor. Ekip, özellikle yaz sahneleri için yenilenen en popüler gösterisini sunacak.

Organizatörler, bu muhteşem etkinliğin Kırcaali'de düzenlenmesinde değerli destek ve yardımlarını esirgemeyen Kırcaali Belediye Başkanı Erol Mümün'e teşekkür ediyorlar.

"Anadolu Ateşi" Ağustos ayında Şumnu (2 Ağustos), Veliko Tırnovo (3 Ağustos), Varna (4 Ağustos), Burgaz (5 Ağustos) ve Filibe'yi (6 Ağustos) de ziyaret edecek.

Bulgaristanlı seyirciler, Anadolu'nun binlerce yıllık tarihinin güzel bir dans hikayesi olan ihtişam, ateş, tutku ve kültürel çeşitliliğin içine dalacaklar. Topluluk, 2023'ün sonunda Sofya ve Varna'daki performansları sırasında sıcak bir şekilde karşılandığı gibi, bu karşılaşmayı heyecanla bekliyor.

Viyana Trend Events bu yıl da organizasyonla ilgilenecek. Gelecek tarihler için biletler ve daha fazla bilgi organizatörün web sitesinde bulunabilir: www.vienna-trend-events.com

Mustafa Erdoğan'ın dans projesi 1999 yılında kuruldu ve başlangıçta "The Sultans of Dance" olarak adlandırıldı. Daha sonra "Anadolu Ateşi" adıyla anılmaya başlandı. Topluluğun aynı adı taşıyan en ünlü gösterisi,  Asya halklarının folklorik zenginliğini bir araya getiriyor. Dans sanatında modernite ve geleneği iç içe geçirir.

Kaynak: Kırcaali Haber

YORUM BIRAKIN