Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

BAL-GÖÇ'TEN BİR İSTİFA

10.01.2023  Bursa
Metin Edirneli BAL-GÖÇ Bursa Yönetim Kurulu Üyeliğinden istifa ettiğini sosyal medya hesabından duyurdu


ZORUNLU BİR AÇIKLAMA...
Geçtiğimiz yıl yapılan genel kurulda seçilme onurunu yaşadığım BALGÖÇ yönetim kurulundan bazı ilkesel sebeplerle istifa etme kararı almış bulunuyorum.
Başlangıçta yola çıkarken konuştuğumuz hedef, amaç ve önceliklerin değiştiğini gördüğüm ve bu şartlarda topluma yararlı işler yapmama uygun bir ortam kalmadığına kanaat getirdiğim için bu kararı aldım. Salt etiket ve makam edinmek maksadıyla yönetimde bulunmak kişiliğime ve prensiplerime uygun bulmuyorum.
Balkan cemiyetçiliğinin bilimsel, kültürel ve demokratik bir düzlemde yapılması, bireysel değil toplumsal yararının ön planda tutulması gerektiğine olan inanç ile düşüncemi her platformda ve her zaman dile getirdim. Ne yazık ki, ülkemizdeki Balkan-Rumeli kuruluşları içinde birkaç istisna hariç bu paralelde cemiyetçilik yapılamadığını söylemek zorundayım.
Aldığım bu istifa kararının gelecekte çok sevdiğim Balkan-Rumeli ailesinde reform ihtiyacını dile getirme açısından faydalı olacağına inanıyorum.
Bundan sonraki süreçte camiamıza bir kültür adamı olarak, bireysel hizmet etmeye, bakış açıma uygun sivil kuruluşlarda görev almaya ve toplumsal açıdan yararlı olduğuna inandığım her faaliyete destek vermeye devam edeceğim.
Sayın Başkan Emin Balkan ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımıza karşı kişisel bir kırgınlığım söz konusu değildir. Arkadaşlık ve hemşerilik hukukumuz bakidir. Kendilerine başarılar diliyorum…
Çok büyük değer verdiğim büyük Rumeli-Balkan ailesine saygılarımla…
Metin Edirneli

WWW.BGP.COM.TR 

YORUM BIRAKIN