Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Başbakan'dan Başmüftü'ye: Yanınızda devlet olarak istikrarlı bir ortağınız olacak

Pazartesi, 19 Haziran 2023 

Başbakan Akademisyen Nikolay Denkov, Müslümanların en büyük bayramı Kurban Bayramı arifesinde Başmüftülüğü ziyaret etti.

Başbakan Denkov Başmüftü Dr. Mustafa Haci ve yardımcıları ile yaptığı görüşmede “Kendisini maneviyata, ilme ve kitaplara adamış insanlara saygı duyuyorum. Yanınızda devlet olarak istikrarlı bir ortağınız olacak” diye belirtti.

 Akademisyen Denkov, "Fikirler insanları kolaylıkla bölebilir, ama aynı zamanda toplumu birleştirebilirler. Daha iyiye doğru değişme çabalarımızda birlikte olmak önemlidir" dedi.

Eğitimin yanı sıra çocukların okula geri dönmesine yardımcı olmak için hem Bulgar Ortodoks Kilisesi'ne, hem de Müslüman diyanetine güvendiğini belirtti.

Başbakan, 48. ve 49. Halk Meclisi'nde Şumnu'dan temsilci olarak seçildiğini ve hem bu sıfatla, hem de Sofya Üniversitesi'nde profesör olarak Müslümanlarla iyi ilişkiler içinde olduğunu hatırlattı. Ona göre Şumnu, Tırgovişte, Razgrad ve Silistre bölgeleri ekonomik kalkınma açısından çok büyük bir potansiyele sahip ve devlet bu konuda onlara yardıma hazır.

Başmüftü Dr. Haci konuğuna, Müslüman diyanetinin Bulgaristan'daki geleneklere göre radikal İslam'a karşı olduğunu ve dinin özgürce yaşanması için çalışma arzusu konusunda konuğuna güvence verdi.

Ev sahipleri, Başmüftülüğün hayırsever girişimlerinden bahsetti. Yüksek İslam Enstitüsü için bir bina satın alınmasına yardım ettikleri için devlete teşekkür ettiler ve yüksekokulun yenilenmesi ve akreditasyonu için mali destek talebinde bulundular.

Kaynak: Kırcaali Haber

YORUM BIRAKIN