Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Bulgar Bakan’dan Türk fabrikasına ziyaret

29.03.2023 Bulgaristan
Bulgaristan Yenilik ve Büyüme Bakanı Aleksandır Pulev, şehre yaptığı ziyaret kapsamında Türk Şişecam Şirketler Grubu’nun Tırgovişte (Eski Cuma) şehri yakınlarındaki cam fabrikalarını ziyaret etti.

Bakan, otomotiv camı üretim tesisini, cam ev eşyası fabrikasını ve düzcam fabrikasını gezdi. Bu fabrikalarda halihazırda 3000’den fazla kişi çalışıyor. Pulev’in şirket yönetimiyle gerçekleştirdiği görüşmede şirketin gelecekte Bulgaristan’da yatırım yapma niyetleri tartışıldı. Bakan, görüşme sırasında, “Ülkede önemli bir yatırımcısınız, bölgeden birçok insan size güveniyor. Yerel makamlarla yakın bir iş birliği içinde çalışıyoruz ve sizi destekleyeceğiz” diye kaydetti.

Pulev, aylar boyunca ekibiyle birlikte vatandaşla buluşma programı çerçevesinde tüm ülkeyi dolaştığını vurguladı. Bakan, “Bu toplantılar, yatırımcılara yakın olmayı, bölge bazında yerel işletmelerle buluşmayı ve ayrıca şirketlere Ulusal Toparlanma ve Sürdürülebilrilik Planı, AB yapısal fonları ve Yatırımları Teşvik Kanunu kapsamındaki teşvik tedbirleri kapsamındaki destek fırsatlarını sunmayı hedefliyor” diye vurguladı.

Pulev, “Türkiye, ülkemiz için öncelikli bir yatırımcıdır. Türkiye ile ticaret hacmimiz, 2022’de 7,3 milyar levanın üzerine çıkarak rekor düzeye ulaştı. Bulgaristan’a yatırım yapmaya devam ederseniz seviniriz” dedi ve birkaç gün önce Burgaz’da bir Bulgar-Türk İş Forumu’nun düzenlendiğini hatırlattı. Yenilik ve Büyüme Bakanlığı’na (MİR) bağlı Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Teşvik Yürütme Ajansı tarafından düzenlenen iş forumuna Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök ve her iki ülkeden 320’nin üzerinde firma temsilcisi katıldı.

Hatırlanacağı üzere Bakan Pulev, şubat ayı sonunda Paşabahçe Bulgaria EAD’e A Sınıf Yatırım Sertifikası verdi. Sertifika, şirketin Tırgovişte’de gerçekleştireceği “Mevcut Bir İşletmenin Otomasyonu ve İnovasyonu” adlı yatırım projesi için verildi. Projenin toplam yatırım tutarı 28,5 milyon levayı buluyor. A Sınıf Yatırım Sertifikası, Yatırımları Teşvik Kanunu çerçevesinde verildi. Proje mevcut fabrikada iş sürecini iyileştirmek için yeni teknolojik ekipmanların devreye alınmasını öngörüyor. Planlanan modernizasyon, fabrikanın üretim kapasitesinin artmasına, ürün yelpazesinin genişlemesine yol açacak. İşletmenin kendi tüketim ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılacak güneş enerjisi sistemleri kurulması planlanmaktadır. Proje kapsamında bir teşvik önlemi olarak şirket teknik altyapı unsurlarının inşası için destek alacak.

Kaynak: Kırcaali Haber

YORUM BIRAKIN