Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Bulgaristan'da Çiftçilerin protestoları olumlu sonuç verdi

Cumartesi, 10 Şubat 2024 Bulgaristan

Çiftçilerin protestoları sona eriyor ve hükümet ile sektör temsilcileri arasındaki anlaşma Pazartesi günü imzalanacak. Tarım üreticilerinin Başbakan Akademisyen Nikolay Denkov ve Tarım ve Gıda Bakanı Kiril Vatev ile Bakanlar Kurulu'nda yaptığı toplantı sonrasında bu durum netleşti.

Başbakan, "Temel noktalarda anlaşmaya vardık" dedi. Akademisyen Denkov, tarımsal üreticilere yönelik ek fonların Tarım ve Gıda Bakanlığı ile "Tarım" Devlet Fonu bütçelerinin yeniden yapılandırılması yoluyla sağlanacağını, başka sektörlerden fon aramaya veya bütçeyi güncellemeye gerek olmadığını belirtti. Denkov, "En küçük yetiştiricilere öncelik vereceğiz; işledikleri alana göre en yüksek oranı alacaklar, ardından orta ve en düşük oran en büyük yetiştiricilere gidecek." diye ifade etti. Akademisyen Denkov, yardımda bir tavan olacağını, bu tavanın tüm makul talepler görüldüğünde sabitleneceğini açıkladı.

Bakan Kiril Vatev, üzerinde anlaşılan anlaşmanın kesinlikle tüm çiftçiler için faydalı olduğunu belirtti.  Vatev, "Tarım Bakanlığı ekibinin yanı sıra bugün ortak önlemlerden biri kapsamında çiftçilere 100 milyon Leva ödenen Tarım Devlet Fonu sayesinde kimse zarar görmeyecek" dedi.

Kaynak: Kırcaali Haber


 

YORUM BIRAKIN