Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Bulgaristan'da devlet, tüm 1-4 ve 8.sınıf öğrencilerine bir defaya mahsus 300 leva yardım yapacak

30.03.2023 Bulgaristan 

Başbakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, çocuklar İçin Aile Yardımları Hakkında Kanun'un Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik’te yapılan değişiklikler, 1,2,3,4 ve 8.sınıflarda okuyan tüm öğrencilerin ebeveynleri, gelirlerine bakılmaksızın bir defaya mahsus 300 leva tutarında yardım alacaklar. Yönetmelikteki değişiklikler, dünkü geçici hükümet tarafından seçimlerden önceki son toplantısında onaylandı.

Yardım, devlet, belediye veya özel okulu olsun olmasın, bütün okullarda okuyan öğrencilerin ebeveynlerine sağlanacak.

Değişiklikler, yönetmelik hükümlerinin, Çocuklar İçin Aile Yardımları Kanunu'nda yapılan ve 2,3 ve 4. sınıf öğrencilerine bir defaya mahsus yardımlar öngören değişikliklerle uyumlu hale getirilmesine ilişkindir.

Toplam 156 000 çocuğun bu desteği alması bekleniyor. 2023'teki ödemeleri için 23,4 milyon leva gerekli olacak.

Yönetmelikte yapılan değişiklikle ölen ebeveynden emekli aylığı alma hakkı olan veya olmayan çocuklar ile evlat edinen tek ebeveynlerin desteklenmesini düzenleyen hükümler belirlendi.

Aile yardımına başvuruda bulunan ailelerin idari yükü azaltılır. Sosyal Yardımlar Ajansı ile Eğitim ve Bilim Bakanlığı arasında okul öncesi ve okul eğitim sistemindeki çocuklar ve öğrencilere ilişkin bilgi alışverişinin kapsamı da kişisel verilerin işlenmesine ilişkin temel ilkelere uygun olarak belirlenmektdir.

Kaynak: Kıcaali Haber

 

 

YORUM BIRAKIN