Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Bulgaristan’da trafik polisi yapay zekalı 20 yeni kamera ile trafiği denetleyecek

Pazartesi, 12 Şubat 2024 Bulgaristan

Bulgaristan İçişleri Bakanlığı’na bağlı 19 bölge müdürlüğüne yirmi yeni mobil hız kamerası dağıtılacak. İçişleri Bakanı Kalin Stoyanov cihazları Emniyet Genel Müdürlüğünde düzenlenen bir törenle tanıttı.

Stoyanov, kameraların son derece yüksek çözünürlüğün yanı sıra yerleşik yapay zekaya sahip olduğunu söyledi. Bu sayede trafiğin farklı yönleri de dahil olmak üzere aynı anda birden fazla aracın hızının tespit edilebileceğini açıkladı.

İçişleri Bakanı, yaklaşık 280 adet daha mobil ve sabit hız kamerası tedarik etmek üzere dört kamu ihale sözleşmesi üzerinde çalıştıklarını da sözlerine ekledi. Tespit edilen her türlü ihlal, güvenli bir kanal aracılığıyla derhal tek ihlal işleme merkezine iletilecektir.

Bakan Stoyanov, yolların kontrol altına alınması için alınan ek tedbirlerin ardından çok daha fazla ihlalin tespit edildiğini ve çok daha fazla ceza verildiğini söyledi. Bakan Stoyanov, “Ayrıca ceza ve ceza kararlarının makbuz yoluyla tebliği sürecini de aktif hale getirmek için harekete geçtik. Sonuç olarak, son iki-üç ayda tahsilatı geçen yılın aynı dönemine göre %50’den fazla artırdık.” dedi. İçişleri Bakanı, yalnızca son iki haftada 7 milyon Leva’nın biraz üzerinde para cezası toplandığını, geçen yılın aynı döneminde ise bu rakamın yaklaşık 4 milyon olduğunu belirtti.

Karayolu Trafik Güvenliği Fonu’ndan sağlanan fonlarla satın alınan 20 adet taşınabilir hız kontrol cihazı, Karayolu ve Güvenlik Polisinin ihtiyaçları için İçişleri Bakanlığı’na bağlı 19 bölge müdürlüğüne dağıtıldı. Blagoevgrad, Burgaz, Veliko Tarnovo, Vidin, Gabrovo, Kırcaali, Loveç, Montana, Pazarcık, Filibe, Razgrad, Silistre, Sliven, Smolyan, Stara Zagora, Dobriç, Targovişte ve Şumnu’daki bölge müdürlüklerine birer cihaz verildi, Plevne müdürlüğüne de iki cihaz verildi.

Kaynak: Kırcaali Haber

YORUM BIRAKIN